Sivillerin Korunması İçin Acil Çağrı: Türkiye Kızılay Başkanı Yılmaz'ın Mesajı

Yılmaz, şehir savaşlarının sivillere etkilerini vurgulayarak uluslararası insancıl hukuka uyulması çağrısında bulundu.

Türk Kızılay'dan Önemli Çağrı: Şehir Savaşları ve Sivillerin Durumu

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Cenevre'de gerçekleşen 34. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Konferansı'nda yaptığı konuşmada, şehir savaşlarının masum siviller üzerindeki ağır etkilerine dikkat çekti.

Masum Sivillerin Çektiği Acılar

Yılmaz, her gün sivillerin büyük bedeller ödediğini ifade ederek, "Bir zamanlar hayat dolu olan şehirler şimdi yıkım alanlarına dönüştü. Siviller, yaşam için gerekli temel ihtiyaçlardan mahrum kalıyor ve insani yardıma erişimleri giderek engelleniyor," şeklinde konuştu.

Uluslararası İnsancıl Hukukun Önemi

Yılmaz, şiddetli çatışmalar sırasında sivillerin korunması amacıyla uluslararası insancıl hukuka uyulması gerektiğini vurguladı. "Bu kurallar, sivilleri koruma amacı taşır ve insani yardımın sağlanmasını güvence altına alır," dedi.

Acil İnsani Yardım Koridorları Oluşturulmalı

Tüm taraflara acilen insani yardım koridorlarının açılması ve sivillerin güvenli geçişlerinin sağlanması çağrısında bulunan Yılmaz, "Kuşatlar, sivilleri zorla bir bölgeden çıkarmak için kullanılmamalıdır," ifadesini kullandı.

Uluslararası Topluma Çağrı

Yılmaz, sivilleri insani yardıma mahrum bırakmanın, açlığa terk etmenin ve tahliye sırasında onları hedef almanın uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğini belirtti. Uluslararası topluma, temel insani ilkelere sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Gelecek İçin Birlik Çağrısı

Yılmaz, "Bu karanlık dönemlerde, birlikte insanlığı ayakta tutan güç olmalıyız," diyerek uluslararası insancıl hukukun koruyucuları olarak kararlılıklarını sürdürme çağrısında bulundu.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Cenevre'de düzenlenen 34'ncü Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Konferansı'nın Delegeler Konseyi’nde sivil yaşam alanlarında gerçekleşen silahlı çatışmalar ve bunun insani etkilerine ilişkin bir konuşma yaptı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Cenevre'de düzenlenen 34'ncü Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Konferansı'nın Delegeler Konseyi’nde sivil yaşam alanlarında gerçekleşen silahlı çatışmalar ve bunun insani etkilerine ilişkin bir konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri