Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Atama Belgesini Aldı

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü, resmi atama belgesini Büyükelçi Dissanayake'nin elinden aldı.

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Resmi Tören ile Atandı

Sri Lanka'nın Türkiye'deki Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, İstanbul'da gerçekleştirilen özel bir törenle Aydın Özü'ye "İstanbul Fahri Konsolosu Atama Belgesi"ni takdim etti.

Tören Detayları

Kadıköy'deki yerel bir yat kulübünde gerçekleşen etkinlikte, uluslararası petrol ve doğal gaz uzmanı Aydın Özü'ye konsolosluk belgesi sunuldu. Törene, Türkiye'nin Sri Lanka'ya atanan ilk büyükelçisi İskender Okyay, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, diplomatlar, iş dünyasından önemli isimler, akademisyenler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Geleneksel Geleneğin Önemine Vurgu

Törenin başlangıcında geleneksel Sri Lanka yağ lambası yakıldı ve bu geleneğin anlamı hakkında bilgi verildi. Büyükelçi Dissanayake'nin sunumuyla devam eden etkinlikte, Fahri Konsolos Özü'nün görev tanımı ve konsolosluk yetki alanı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

İlişkilerin Tarihçesi

Dissanayake, Sri Lanka'nın artan uluslararası popülaritesine dikkat çekerken, bu yılın ilk çeyreğinde Colombo Limanı'nın Alphaliner tarafından dünyanın en hızlı büyüyen limanı olacağının altını çizdi. Aydın Özü, Türkiye ve Sri Lanka arasındaki uzun geçmişe dayanan ilişkilere vurgu yaparak, "1948'de kurulan diplomatik ilişkilerin tarihi süreçte büyükelçiliklerin açılmasıyla ilerlediğini" belirtti. Özü, Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu olarak görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve Türkiye'deki diğer konsoloslarla birlikte iki ülke ilişkilerini geliştirmek için çalışacaklarını açıkladı.

Geleneksel İkramlar

Tören, konuklara sunulan geleneksel Sri Lanka lezzetleri ve Saf Seylan çayı ile sona erdi.

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake (sol 3), İstanbul'da düzenlenen törenle Aydın Özü'ye (sağ 3) "İstanbul Fahri Konsolosu Atama Belgesi"ni sundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri