Taşkent'teki TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Başlıyor

Özbekistan'da düzenlenecek TalentforBIZ etkinliği, gençlere kariyer fırsatları sunmayı hedefliyor.

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent’te Başlıyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin organizasyonu ile 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede düzenlenen TalentforBIZ kariyer etkinliği, yarın Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirilecek.

Etkinlik Detayları

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek etkinlik, yarın saat 09.00-17.00 arası Hyatt Regency Taşkent Otel'de yapılacak. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bu organizasyonda, global ölçekteki Türk şirketleri, Özbek gençleri ile bir araya gelecek. Katılımcılar, iş, staj ve eğitim gibi farklı kariyer fırsatlarından faydalanma imkanı bulacak.

Önde Gelen Türk Şirketleri Katılıyor

Etkinlikte, ASELSAN, Halkbank, ve Türk Hava Yolları gibi önemli Türk şirketlerinin yanı sıra, Çalık Enerji, Koç İnşaat, ve Kontrolmatik gibi Özbekistan'da faaliyet gösteren Türk kuruluşlarının yöneticileri ile söyleşiler ve bilgilendirme oturumları düzenlenecek.

Gençlere Mülakat İmkanları

Etkinlikte, ASELSAN ve Türksat, Özbekistan Yükseköğretim, Bilim ve İnovasyon Bakanlığı'nın desteğiyle Olmazor StarTUp Kuluçka Merkezi'nde istihdam edecekleri genç mühendisler için mülakat yapacak. Ayrıca, TUSAŞ ise bu merkezde, çeşitli mühendislik alanlarında eğitim verecek gençlerin başvurularını toplayacak.

İşveren-İş Arayan Etkileşimi

Bu etkinlik, iki kardeş devlet arasındaki iş ve kariyer alanındaki etkileşimi artırırken, gençlere yeni fırsatlar sunmayı ve işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına ulaşımını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Gelecek Etkinlikler

TalentforBIZ etkinliği, bu yıl Özbekistan'ın ardından Bosna Hersek, Kazakistan ve Kırgızistan'da devam edecek.

Kayıt ve Bilgi

Fuara katılım için Türkiye'nin dijital kariyer platformu Yetenek Kapısı üzerinden kayıt yapılabiliyor. Katılımcılar, etkinlikteki mülakatlara ve kariyer fırsatlarına başvurabilir. Özbekçe, Türkçe ve İngilizce dillerinde hizmet veren platformda profillerinin eksiksiz doldurulması ve güncel tutulması önerilmektedir. Etkinlikle ilgili daha fazla bilgiye talentforbiz.org adresinden ve @talentforbiz sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede 13 kez gerçekleştirilen TalentforBIZ kariyer etkinliği, yarın Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl Özbekistan'da dördüncüsü düzenlenecek etkinlik, yarın saat 09.00-17.00 saatleri arasında Hyatt Regency Taşkent Otel'de gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri