TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile Önemli Görüşme

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Aşkabat'ta Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile önemli konular hakkında görüştü.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Aşkabat'ta Önemli Bir Zirve Gerçekleştirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki forumda, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi.

Büyük Türk Şairinin Anısına Düzenlenen Forum

Büyük Türk şairi Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum yılı dolayısıyla düzenlenen "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu"na katılmak üzere Aşkabat'ta bulunan Kurtulmuş, gündemdeki insanlık dışı saldırıları ele aldı.

Görüşmenin Gündemi

Görüşme sırasında, Türkiye ile Pakistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze'deki insanlık dışı saldırılar, Filistin'deki işgal girişimleri ve Lübnan’a yönelik İsrail saldırıları gibi güncel küresel ve bölgesel meseleler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Diğer Liderlerle Yapılan Sohbetler

Kurtulmuş, forum çerçevesinde Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov’un ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile de bir araya geldi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri