Türkiye'de Bu Hafta Hava Durumu

Mevsim normalleri civarında sıcaklıklarla ilerleyen haftaya hazırlık yapın.

Türkiye'de Mevsim Normallerinde Sıcaklıklar

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceğini bildirdi. Çelik, sıcaklıkların batı bölgelerde bir veya iki derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın olacağını açıkladı.

Yerli Yağış Beklentileri

Çelik, yarın Orta ve Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan civarında yağış beklediklerini belirtti. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur şeklinde, Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde ise karla karışık yağmur ve kar olarak görüleceğini ifade etti. Özellikle Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde cumartesi günü yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Açıklamalar ve Uyarılar

Cengiz Çelik, Giresun, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlar için sarı kodlu uyarı yapıldığını ve vatandaşların ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, pazar, pazartesi ve salı günlerinde yurt genelinde yağış beklenmediğini aktardı.

Büyükşehirlerin Hava Durumu

Üç büyük şehirde, yani İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmediğini belirtti. İstanbul'da hava bulutlu, Ankara ve İzmir'de ise az bulutlu ve açık olacak. Çelik, Ankara'da sıcaklıkların 4-5 derece en düşük ve 18-20 derece en yüksek arasında; İstanbul'da 10-11 derece en düşük ve 19-20 derece en yüksek; İzmir'de ise 13-14 derece en düşük ve 24-25 derece en yüksek beklediklerini aktardı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine, yurt genelinde haftalık hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine, yurt genelinde haftalık hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri