Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki Kaza Raporu Açıklandı

Metro İstanbul, Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki kazaya ilişkin hazırladığı raporu kamuoyuna duyurdu.

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki Kazanın Raporu Hazırlandı

Metro İstanbul, 22 Nisan'da meydana gelen Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki kaza ile ilgili olarak bir rapor yayınladı. Rapora göre, iki trenin kayıt verileri incelendiğinde, kazaya sebep olabilecek bir arıza tespit edilmediği belirtildi.

Kaza Olayının Detayları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan Metro İstanbul, raporunda, kazanın nedeninin başlangıçta "teknik arıza" ve "zorunlu bakım çalışması" olarak belirtildiğini, daha sonra "eğitim amaçlı yolcusuz iki trenin teması" şeklinde açıklandığını ifade etti. Kazaya ilişkin hazırlanan raporda, M5 Metro Hattı üzerinde yaşanan olayın tüm detayları yer aldı.

Kaza Süreci ve Kurtarma Operasyonu

Raporda, kaza sürecinin kronolojisi, trenlerin kurtarma operasyonunun detayları ve kazaya ait verilerin incelendiği bilgisi verildi. Kazanın, 22 Nisan'da saat 02.00'de, Fıstıkağacı İstasyonu peron alanında yaşandığı, kısıtlı manuel kontrol modunda duran Tren-05'e, Üsküdar yönünden gelen otomatize edilmiş Tren-23'ün teması sonucu meydana geldiği kaydedildi.

Kaza Sonuçları ve İBB'nin Soruşturması

Yaşanan olayda can kaybı ya da yaralanma olmadığı vurgulanarak, kazada hasar gören araçlar arası bağlantı bölümleri ve otomatik kuplörlerin hasar aldığı ifade edildi. Raporun sonuç bölümünde, kazanın nedenlerini tam olarak tespit edebilmek için sinyal sistemi ve operasyonel kayıtların gözden geçirilmesi gerektiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Açıklama

İBB, ilgili kaza hakkında soruşturma başlatarak inceleme başlattı. 23 Mayıs'ta ilgili daire başkanlığından gelen yanıtta, hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verildi ve kazanın yaratmış olduğu maddi zararın belirlenmesi için gerek duyulan üst düzey çalışmaların devam etmekte olduğu bildirildi.

Yeni Tren Talebi

Metro İstanbul tarafından, kazadan etkilenmiş olan mevcut tren filosunun, 2025 yılı planlaması dahilinde yeterli olmayacağını vurgulayarak, yeni metro setleri talebinde bulunuldu. 2025 yılında hizmete girmesi beklenen uzatma hattı için yeni tren alımını gündeme getirerek, hatta devamlılığın sağlanması adına gerekli adımlar atılması talep edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi Metro İstanbul, 22 Nisan'da Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki kazaya ilişkin hazırladığı raporda, "Her iki trenin de dataları incelendiğinde tren kaynaklı kazaya sebebiyet verebilecek herhangi bir arızanın olmadığı görülmüştür." ifadesine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri