Yüksekova'da Tarım Öğrencilerinden Elma Hasadı

Hakkari'de tarım öğrencileri, elma hasadı yaparak pratik eğitim fırsatı buldu.

Yüksekova'da Elma Hasadı Yapıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Muharrem Malazgirt Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin tarım sınıfı öğrencileri, yerinde eğitim almak amacıyla elma hasadı gerçekleştirdi.

Eğitim Faaliyetleri Sürüyor

Öğrenciler, Okul Müdürü Enver Yaşar ve Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Emin Yiğit ile birlikte Bulgurlu köyünde elma bahçelerinde hasat yapma imkanı buldular.

Pratik Deneyim Kazanıyorlar

Öğretmenler ve yerel üreticilerden elma üretimi ve hasadı hakkında bilgi alan öğrenciler, topladıkları elmaları kasalara yerleştirerek uygulamalı eğitim fırsatı buldular. Tarım ve Orman İlçe MüdürlüğüFatih Azizoğlu, öğrencilere pratik bilgi aktarımının kalıcılığını vurguladı ve "Okulda gördükleri eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimler de veriliyor. Bugün bahçe ve bitki zararlıları hakkında kısa bir eğitim verdik. Ardından elma hasadını gerçekleştirdik." açıklamasında bulundu.

Öğrencilerin Geri Bildirimleri

Öğrencilerden Yücel Görez, "Bugün tarımla ilgili yeni bilgiler öğrendik. Elma bahçesi ve hasadıyla alakalı bilgiler aldık. Bu deneyim çok bilgilendirici oldu." şeklinde konuştu.

Çiftçiden Teşekkür Mesajı

Hasat süreci için öğrencilere teşekkür eden çiftçi Nahit Şener, "Yaklaşık 20 ton elmanın hasadını yaptık. İhtiyacımız kadar elmayı alıyoruz, geri kalanı satıyoruz. Öğrenciler sayesinde hasadı daha hızlı tamamladık. Onlar hem öğrendiler hem de eğlenerek hasat yaptılar." dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tarım sınıfı öğrencileri elma hasadına katıldı. Öğretmen ve çiftçilerden elma üreticiliği ve hasadıyla ilgili bilgi alan öğrenciler, topladıkları elmaları kasalara yerleştirdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tarım sınıfı öğrencileri elma hasadına katıldı. Öğretmen ve çiftçilerden elma üreticiliği ve hasadıyla ilgili bilgi alan öğrenciler, topladıkları elmaları kasalara yerleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri