Google'dan ChatGPT'ye meydan okuyan yapay zeka!

Google ChatGPT'ye rakip olarak dil modeli tanıtımı yapılırken en zor matematik problemlerinin çözüme kavuşacağı görüldü. İşte Google ChatGPT'yi bitirecek rakip hakkında merak edilenler...

Google, ChatGPT'ye rakip görülecek dil modeli gündeme gelirken Gemini'nin tanıtımı yapıldı. Üç farklı aşamalı olan Gemini'nin orta ve alt seviyeleri üzerinde kullanılırken en güçlü versiyonu ise matematik sorularını çözebilecek kapasiteye sahip olması olarak görüldü.

Gemini adlı yeni yapay zeka teknolojisinde, dil modeli olarak tanımlanırken dijital olarak yayınlanan kitaplar, Wikipedia akaleleri ve internet üzerindeki haberlerde veri setlerinin analizi yapılarak oluşacak karmaşıklığa özel matematiksel sistem geliştirildi. Ödev yapabilme, bilgisayar kodu ve sohbet etme yetenekleri bulunuyor.


ÖDEME YAPILACAK TUTARLAR

Google, Gemini'yi OpenAI'ye rakip olarak konumlandırarak müşterileri çekmekle geçişler yapılırken planlar düzenlemesi yapıldı. Bu plana göre müşteriler, Google'a OpenAI'ya ödedikleri kadar ödeme yaparak bulut kredisi ya da indirimlerden yararlanabilecek. Google, bulut müşterilerine orta seviyeli teklifinin bir parçası olarak Gemini Pro'ya 13 Aralık tarihinde erişim sağlandı. Farklı üç versiyon oluşurken Ultra, Pro ve Nano. Ultra, GPT-4 gibi son teknoloji yapay zeka modellerini geride kalmasına dair iddialar yayınlanırken Pro, orta seviyede bir versiyon olup Bard'a eklendi. Nano ise en küçük versiyon olarak hizmete geçiş yapıldı.

MATEMATİK SORULARINA ÇÖZÜM

Gemini'nin zor matematik sorularının çözülerek lise öğrencisi gibi davranılarak bir yapay zeka modeli olarak yayınlandı. Bu özellik tüketicilere sunulurken genel yapay zeka konusunda önemli adımlar atılarak Google, hala geliştirilmesiyle eksik yönler olduğu araştırmalar neticesinde ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri