13. Uluslararası Elbistan Ultra Maratonu 5 Ekim'de Başlıyor

13. Uluslararası Elbistan Ultra Maratonu 5 Ekim'de Başlıyor

Elbistan, 5 Ekim'de 13. Ultra Maraton'a ev sahipliği yapacak. Katılımcılar, zorlu 100 km parkurunu 18 saatte tamamlama mücadelesi verecek.

13. Uluslararası Elbistan Ultra Maratonu 5 Ekim'de Gerçekleşiyor

Kahramanmaraş ilinde, 13. Uluslararası Elbistan Ultra Maraton Türkiye Şampiyonası, 5 Ekim tarihinde düzenlenecek. Koronavirüs pandemisi ve 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler nedeniyle iki yıl boyunca gerçekleştirilemeyen bu önemli etkinlik, bu yıl yeniden start alıyor.

Parkur ve Hazırlıklar Devam Ediyor

Elbistan'da organizasyon hazırlıkları tüm hızıyla sürmektedir. Katılımcı sporcular, 100 kilometrelik parkuru 18 saat içerisinde tamamlamaya çalışacaklar. Elbistan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Türkan, bu etkinliği bölgedeki en önemli markalardan biri haline getirmek için çalışmalar yaptıklarının altını çizdi.

Güvenli Bir Yarış İçin Tüm Önlemler Alınıyor

Türkan, “Elbistan Kaymakamlığı'nın desteğiyle sporcu İbrahim Şahin ile birlikte parkur ve güzergah çalışmaları yürütüyoruz. Katılımcı misafirlerimizin koşu sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları adına gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Anma Koşusu Olacak

Ultra maraton koşucusu İbrahim Şahin, bu yılki etkinliğin, koronavirüs döneminde hayatını kaybedenler ve deprem şehitleri anısına organize edileceğini ifade etti. Ayrıca, başvuruların Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından alındığını belirten Şahin, “Azerbaycan, Rusya, Almanya ve Moldova gibi birçok ülkeden yoğun ilgi gören bu organizasyon için hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Şu anda 50'den fazla sporcu, 100 kilometrelik parkurda mücadele edecek.” diye ekledi.

Kahramanmaraş'ta 13. Uluslararası Elbistan Ultra Maraton Türkiye Şampiyonası düzenlenecek....

Kahramanmaraş'ta 13. Uluslararası Elbistan Ultra Maraton Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Elbistan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Türkan (sağda) ve Ultra Maraton koşucusu İbrahim Şahin (ortada) organizasyon öncesi bir araya geldi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.