Afrika Uluslar Kupası'nın kazananı belli oldu

Afrika Uluslar Kupası'nın kazananı belli oldu

Afrika Uluslar Kupası'nın kazananı Fildişi oldu! Ayrıntılar haberimizde...

Afrika'nın en prestijli futbol organizasyonu Afrika Uluslar Kupası'nın heyecan dolu finalinde Fildişi Sahili, Nijerya'yı 2-1 mağlup ederek zafere ulaştı. Abidjan kentindeki Alassane Ouattara Stadı'nda gerçekleşen finalde, Nijerya'nın 38. dakikada William Troost-Ekong'un attığı golle öne geçmesine rağmen, Fildişi Sahili'nin direnci ve performansı galibiyeti getirdi.

Fildişi Sahili'nin deneyimli oyuncusu Franck Kessie'nin 62. dakikadaki golüyle beraberliği yakaladığı maçta, takımın skoru lehine çevirmesini ise 81. dakikada Sebastien Haller sağladı. Bu skorla birlikte Fildişi Sahili, Afrika Uluslar Kupası'nda 1992 ve 2015'in ardından üçüncü kez zirveye çıkarak büyük bir başarı elde etti.

afrika uluslar kupası

Türk futbolseverleri de yakından ilgilendiren maçta, Gaziantep FK forması giyen Max Gradel ve Galatasaray'a transfer olan Serge Aurier, Fildişi Sahili'nde ilk 11'de sahaya çıkarken, Trabzonsporlu Nicolas Pepe ise yedek kulübesinde bekledi. Nijerya'da ise Fenerbahçe'nin oyuncusu Bright Osayi-Samuel, Trabzonsporlu Paul Onuachu, Kasımpaşa'dan Kenneth Omeruo ve Sivassporlu Ahmed Musa forma şansı bulamadı.

Fildişi Sahili'nin zaferi, futbolseverleri heyecanlandırırken, Afrika Uluslar Kupası'nın bu yılki şampiyonu olarak tarihe geçti. Turnuva boyunca sergilediği etkileyici performansla büyük bir çıkış yakalayan Fildişi Sahili, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.