Amasra Maden Ocağı'nda Yeniden Üretim Süreci

Amasra Maden Ocağı'nda Yeniden Üretim Süreci

Amasra Maden Ocağı'nda üretim için hazırlıklar hızla devam ediyor. GMİS Başkanı Yeşil, önemli açıklamalarda bulundu.

Amasra Maden Ocağı'nda Yeniden Üretim Süreci

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'nde maden ocağındaki hazırlık süreci hakkında önemli bilgiler verdi. 14 Ekim 2022'de yaşanan patlamada 43 işçinin hayatını kaybettiği bu maden ocağında son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Yeşil, panoların hazırlık aşamasında olduğunu belirtti.

Panoların Hazırlık Süreci

Yeşil, iki adet 'başyukarı' panonun hazırlandığını ifade ederek, "Bu panolardan birinin 20-25 gün içerisinde kömür üretimine uygun hale geleceğini" duyurdu. Diğer panonun ise 2025 yılının ilk ayında aktif olacağını sözlerine ekledi.

Amasra Müessesesi'nin Önemi

Yeşil, Amasra Müessesesi'nin kendileri için büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak, "Bu müessese bedel ödemiş bir geçmişe sahip. Yeniden üretime başlaması, ülke ekonomisine ve Zonguldak'ımıza katkı sağlaması kritik bir öneme sahip," dedi.

Önce Güvenlik

Başkan Yeşil, yaşanan acı olayların tekrar yaşanmaması dileğinde bulunarak, uzman ekiplerin yangın sönmesiyle ilgili çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

"Arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntılara rağmen Amasra'nın yeniden toparlanması bizler için sevindirici," diyen Yeşil, tüm bu gelişmelerin işçilerin ve sektörün geleceği için umut verici olduğunu aktardı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2022 yılında patlama meydana...

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2022 yılında patlama meydana gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'nde hazırlık aşamasındaki panolara ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.