Bakan Yumaklı, sokak hayvanlarına ilişkin konuştu

Bakan Yumaklı, sokak hayvanlarına ilişkin konuştu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanlarına dair yasa tasarısının, Parlamento yaz tatiline girmeden ele alınabileceğini belirtti. Kurbanlık hayvanların yeterli sayıda olduğunu ifade eden Yumaklı, et fiyatlarındaki artış konusuna da değindi.

Saat 18:08'de, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Beştepe'de düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısını takiben, medya temsilcilerinin gündeme dair sorularını yanıtlama fırsatı buldu.

Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı ve Kurbanlık Hayvan Sayısı Üzerine Bakan Yumaklı'dan Açıklamalar

Türkiye'de sokak hayvanlarının durumu ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan sayısı ile ilgili konular, Bakan Yumaklı'nın gündeminde önemli yer tutuyor. Meclis'in yıl sonu tatiline girmeden önce sokak hayvanları ile ilgili düzenlemenin görüşüleceğini belirten Bakan, bu konuda Adalet, Çevre Şehircilik ve İçişleri Bakanlıkları ile işbirliği içinde çalışıldığını ifade etti. Her kurumun bu süreçte üzerine düşen sorumlulukları olduğunu vurgulayan Yumaklı, yasal düzenlemelerin gerekliliğine dikkat çekti.

İbrahim Yumaklı

Kurban Bayramı'na yönelik ise Bakan Yumaklı, kurbanlık hayvan sayısının yeterli olduğunu ve et fiyatlarındaki spekülatif hareketlerin kurban fiyatlarına yansımayacağını açıkladı. Alınan önlemler ve açıklanan kurbanlık fiyatları sayesinde vatandaşların endişe etmesine gerek kalmayacağını belirtti.

Bakan kendisine yöneltilen "Sokak hayvanları ile ilgili durum ne olacak?" sorusuna karşılık olarak "Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemede Meclis takvimini bilmiyorum. Ama bu yıl Meclis kapanmadan görüşülür diye düşünüyorum. Adalet, Çevre Şehircilik, İçişleri ve Bizim bakanlığımız işbirliğinde çalışılıyor. Neden böyle bir çalışma yapılması gerekir? Her kurumun sorumlulukları var. Bakanlıklar, Belediyeler, kurumlar… Daha önce de söylediğimiz gibi, herkes sorumluluklarını yerine getirecek, yasal düzenleme gerekiyorsa yapılacak, şimdi biz o kısımdayız. O devreye girdikten sonra herkes sorumluluklarını yerine getirecek." şeklinde yanıt verdi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.