Belçika-İsveç maçında kan döküldü: 2 İsveçliyi hayattan koparan olay

Belçika-İsveç maçında kan döküldü: 2 İsveçliyi hayattan koparan olay

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir silahlı saldırının meydana geldiği bildirildi. Olayda, Belçika-İsveç milli takım maçını izlemek üzere ülkeyi ziyaret eden iki İsveçlinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Uzun namlulu silahla saldırı düzenleyen zanlı henüz yakalanamadı. Raporlara göre Brüksel'in terör alarm durumu en üst seviyeye çıkarıldı.

Yerel raporlara göre, yerel saat 19.15 civarını gösterirken turuncu ceketli bir adam motosikletle geldi ve Sainctelette Meydanı'ndaki d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarlarında ayrım gözetmeksizin ateş açtı.

Saldırının ardından kaçtı!

Belçika-İsveç maçında kan döküldü

Görüntülerde şüphelinin birkaç el ateş ettiği, ardından motosikletinden indiği ve binaya girdikten sonra da ortadan kaybolduğu görülüyor. Saldırgan, sosyal medyada yayınlanan bir videoda kendisini Abdesalem el-Gilani olarak tanıttı ve terör örgütü DEAŞ'a üye olduğunu söyledi. Olay yerine polis, ambulans ve itfaiye personeli sevk edilirken polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı söylendi.

Belçika-İsveç maçında kan döküldü

MİLLİ MAÇ İÇİN GELMİŞLER

Olayda hayatını kaybeden iki kişinin, Euro 2024 elemeleri kapsamında Belçika ile İsveç arasında oynanan maçı izleyen İsveç uyruklu olduğu ortaya çıktı.

Belçika Başbakanı Alexander de Croo, yaşanan olaya ilişkin yaptığı açıklamasının ardından saldırıdan sonra İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'a taziyelerini ileterek "Yakın ortaklar olarak, terörle mücadelede de ortağız." diye konuştu.

Belçika-İsveç maçında kan döküldü

En yüksek seviye alarmı!

King Baudouin Stadyumu'na yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta meydana gelen saldırıda yaralananların sayısına ilişkin henüz bir bilgi verilmedi. Risk seviyesi Brüksel'de en yüksek seviyede olan 4'e çıkarılırken, ülkenin başka bölgelerinde değer 3'e ayarlandı. Federal Savcılığın bu olayın terör saldırısı olduğunu tespit ederek operasyon başlattığı ortaya çıktı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.