Bengisu Avcı, Molokai Kanalı Geçişini Tamamladı

Bengisu Avcı, Molokai Kanalı Geçişini Tamamladı

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Hawaii'deki Molokai Kanalı'nı başarıyla geçti.

Bengisu Avcı, Molokai Kanalı'nı Geçmeyi Başardı

Ünlü ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefinin beşinci parkuru olan Molokai Kanalı geçişini başarıyla tamamladı. Yüzücünün, 2024 Mayıs ayında deniz anası temasları sonucu yarıda bıraktığı bu zorlu parkuru sonunda geçmesi, büyük bir başarı olarak kaydedildi.

Geçiş Süreci ve Performansı

Bengisu Avcı'nın İletişim Ofisi tarafından yapılan açıklamada, 42 kilometrelik Molokai Kanalı geçişinin TSİ 05.28’de başladığı ve yaklaşık 12 saat 10 dakikada tamamlandığı belirtildi. Gıda takviyesi markası Sidrex'in sponsorluğunda gerçekleştirilen bu yüzme süreci, Avcı'nın azmi ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Okyanus Yedilisi Hedefi ve Geçmiş Başarılar

Önceden Manş Denizi, Catalina, Cook Boğazı ve Cebelitarık'ı geçmeyi başaran Bengisu Avcı, böylelikle Okyanus Yedilisi parkurlarından beşini geride bırakan ilk Türk kadın sporcu olma unvanını kazandı. Gelecek hedefleri arasında ise Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsugaru (Japonya) geçişleri bulunuyor. Bu iki parkuru tamamladığında, Okyanus Yedilisi'ni tamamlayan ilk Türk sporcu olma başarısını elde edecek.

Bengisu Avcı'nın Duyguları

Bengisu Avcı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Okyanus, benim kendimi bulduğum yer. Suda kendimi olabildiğince özgür ve huzurlu hissediyorum. Her kulacımda benden sonra gelen Türk kadınlarına yol gösterdiğimi düşünüyor ve inatla yüzmeye devam ediyorum." Bu sözler, onun spora olan tutkusunu ve motivasyonunu ortaya koyuyor.

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan...

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan Hawaii'deki Molokai Kanalı geçişini tamamladı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.