Cinayet 18 yıl sonra aydınlandı: Katil en yakını çıktı

Cinayet 18 yıl sonra aydınlandı: Katil en yakını çıktı

Eskişehir'de kaybolan Erhan Kübra'nın cinayeti 18 yıl son gün yüzüne çıktı. 2006 yılında Kütahya'da toprak altında kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Kütahya'da bulunan ceset Eskişehir'de kaybolan Erhan Kübra olduğu ortaya çıktı. Katil zanlısı ölen kişinin en yakını çıktı. İşte detaylar.

Kütahya'da 2006 yılında öldürüldükten sonra toprak altında bulunan kimliği belirsiz kişinin cesedinin, aynı yıl Eskişehir'de kaybolan Erhan Kübra'ya ait olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin, öldürülen arkadaşının kafasını ezerek tanınmaz hale getirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Eskişehir Cinayet Büro Amirliği'nde oluşturulan özel ekip, 18 yıllık cinayetinin şüphelinin Kübra'nın en yakın arkadaşı A.K. olduğunu belirledi. Cinayet zanlısı A.K. ve kendisine yardım ettiği iddia edilen Y.Ş. gözaltına alındı.

cinayet

Eskişehir'de yaşayan Erhan Kübra'dan 2006 yılında evinden ayrıldığından beri kendisinden haber alınamadı. Eve dönmeyince ailesi kayıp başvurusunda bulundu. O dönemde yapılan aramalar sonuç vermeyince Erhan Kübra'da aranan kayıplar listesine eklendi. Eskişehir Polis Merkezi Asayiş Büro Amirliği Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kentteki kayıp ve faili meçhul cinayetlerin dosyalarını yeniden inceleyerek özel ekip oluşturdu.

DNA'LAR EŞLEŞTİ

Çevre illerden gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede, Erhan Kübra'nın kaybolduğu sırada Kütahya merkeze yakın bir köyde kimliği belirsiz bir kişiye ait cesedin bulunduğu ortaya çıktı. İncelenen dosyalar, adamın cesedinin başının ezilmiş olduğunu, göğsünün bıçakla birkaç kez yaralandığını, vücudunun kısmen yandığını ve ellerinin kravatla bağlandığını ortaya çıkardı.

Bulunan cesedin Erhan Kübra'ya ait olabileceği değerlendirmesinden yola çıkan özel ekip, olay yeri ve çevresinden izledi ve DNA örnekleri alarak Erhan Kübra'nın en yakın arkadaşı ve iş ortağı A.K.'ye ulaştı. DNA testindeki izler eşleşince A.K. kendisine yardım ettiği iddia edilen Y.Ş. cinayet zanlısı olarak Eskişehir'e getirildi.

cinayet

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan her iki zanlı da suçlamayı kabul etmeyerek, Erhan Kübra'nın en yakın arkadaşı ve iş ortağı olduklarını, cinayetiyle ilgili bilgilerinin olmadığını ileri sürdü. A.K. sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Y.Ş. muhabirin "Bunca yıldır pişmanlık duyuyor musun' sorusuna 'Ben hiçbir şey yapmadım, neden pişman olayım?' yanıtını verdi.

CESET TAM GÖMÜLMEDİĞİ İÇİN HEMEN BULUNDU

Oluşturulan özel ekip tarafından yürütülen soruşturmada, A.K.'nin iş ortağı ve en yakın arkadaşı Erhan Kübra, 2006 yılında kravatla bağlanarak, defalarca bıçakladı ve kafasını ezerek bayıltmaya çalıştı. köyünün yakınında bir yere gömmek istedi ancak cesedi kısmen gömüldüğü için hemen bulundu. Tutuklanan Y.Ş'nin A.K.'ye cinayete yardım ettiği öne sürüldü. Soruşturma devam etmektedir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.