Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü Antalya'da Gerçekleşti

Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü Antalya'da Gerçekleşti

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim itibariyle Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü yapıldı.

Antalya'da Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla "Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Yürüyüşün Detayları

Kaş Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bu anlamlı yürüyüş, Birinci Dünya Savaşı sırasında Kaş açıklarındaki İngilizlere ait uçak gemisi Ben My Chree'yi batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in bataryalarını taşıdığı ve o dönemde "topçu rotası" olarak bilinen Topçu Dostluk ve Barış Yolu'nda yapıldı. Yaklaşık 14 kilometrelik parkurda gerçekleşen etkinliğe, birçok yerel yönetici ve vatandaş katıldı.

Katılımcılar

Etkinliğe Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, çeşitli kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ile öğrenciler de eşlik etti.

Denizde Anma Töreni

Gelibolu mevkisinde başlayan yürüyüş, Kepez tepe noktasında sona erdi. Etkinliğin ardından Limanağzı Koyu'ndan teknelerle hareket eden Vali Şahin ve protokol üyeleri, Beş adalar mevkiinde Meis taarruzunda hayatını kaybeden 37 şehit anısına denize çelenk bıraktı. Bu anma sırasında, 37 dalgıç su altında Türk bayraklarıyla yüzeye çıkarak dikkat çekti.

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla...

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla "Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Antalya Valisi Hulusi Şahin ve beraberindekiler, Beş adalar mevkisinde Meis taarruzunda hayatını kaybeden 37 şehit anısına denize çelenk bıraktı. Bu esnada 37 dalgıç da su altından Türk bayraklarıyla yüzeye çıktı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.