DHKP-C Üyesi Firari Hükümlü İzmir'de Ele Geçirildi

DHKP-C Üyesi Firari Hükümlü İzmir'de Ele Geçirildi

Dikili'de jandarma uygulaması sırasında kaçmaya çalışan DHKP-C üyesi yakalandı. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası var.

Dikili'de Jandarma Uygulaması Sonucu Yakalanma

İzmir'in Dikili ilçesinde, 6 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması sırasında, jandarma ekiplerinin dikkatli çalışması sonucunda bir firari hükümlü yakalandı.

İzmir'de Firari Hükümlü E.Y.'nin Kimliği Açığa Çıktı

Önceki gün, uygulama noktasında jandarma ekiplerini gören E.Y., aracı bırakarak kaçmaya çalıştı. Ancak, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde kaçış planı suya düştü ve E.Y. kısa sürede yakalandı.

DHKP-C Üyeliği ve Cezası

Yapılan kimlik sorgusunda, E.Y.'nin terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile arandığı belirlendi.

Geçmişte Ele Geçirilen Bomba Düzeneği

2005 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda E.Y.'nin ikametinde bomba düzeneği ve patlayıcı madde ele geçirilmişti. Bu olay, terörle mücadele bağlamında büyük bir önem taşımaktaydı.

Yakalanan E.Y., gerekli işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.

İzmir'in Dikili ilçesinde 6 Ekim'de jandarma tarafından yürütülen Türkiye Huzur ve Güven...

İzmir'in Dikili ilçesinde 6 Ekim'de jandarma tarafından yürütülen Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması esnasında araçtan atlayarak kaçmaya çalışan E.Y, ekiplerin çalışmasıyla yakalandı. Kimlik sorgusunda terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı bulunduğu belirlenen E.Y, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.