Fahrettin Altun'dan Terörle Mücadele ve Belirsizlikler Üzerine Değerlendirmeler

Fahrettin Altun'dan Terörle Mücadele ve Belirsizlikler Üzerine Değerlendirmeler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türk-Alman Üniversitesinde terörle mücadele ve belirsizlik konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Altun'dan Açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik yılı açılış töreninde konuştu. Konuşmasına, TUSAŞ yerleşkesine yönelik terör saldırısını lanetleyerek başlayan Altun, Türkiye'nin yıllarca terörle dizayn edilmeye çalışıldığını belirtti.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Altun, "Yıllarca Türkiye terörle ne yazık ki dizayn edildi. Ancak Türkiye artık böyle bir ülke değil. Her ne olursa olsun biz teröre karşı çok kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz," dedi. Terörün amacını korku yaymak ve istikrarsızlık oluşturmak olarak açıklayan Altun, Türkiye’nin terörle mücadele stratejisine de vurgu yaptı.

Sorumlu Yayıncılık İlkesine Dikkat Çekti

Altun, terör propagandasının önemine dikkat çekerek, "Bu süreçte medyanın sorumlu davranmaması da bizi üzmüştür. Terör eylemleri söz konusu olduğunda sorumlu yayıncılık ilkelerini hatırlamak önemlidir," ifadelerini kullandı.

Küresel Eşitsizlik ve Adalet Krizi

Sonrasında Birleşmiş Milletler Küresel Eğilimler 2023 Raporu'ndaki gelir eşitsizliği, iklim krizi ve sağlık hizmetlerine erişim gibi konuları gündeme getiren Altun, dünyadaki eşitsizliklerin derinleştiğinin altını çizdi. "Küresel adalet krizi ve hakikat krizi birbirini besliyor," diyerek bu konuların dünya üzerindeki etkilerine değindi.

Dezenformasyonun Tehditleri

Altun, dezenformasyonun devletlerarası ilişkileri tehdit eden bir unsur haline geldiğini belirterek, "Dezenformasyon yalnızca toplumları tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda devletlerin ilişkilerini de zedeleyebiliyor," diye konuştu.

Türkiye'nin Diplomasi Vizyonu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, Türkiye'nin dış politikada lider diplomasisinin önemine de değindi. "Lider diplomasisi Türkiye'nin dış politikasında kritik bir öneme sahiptir," diyerek bu yaklaşımın istikrar sağlamak açısından önemli olduğunu vurguladı.

Üniversitelerin Rolü

Altun konuşmasını, üniversitelerin belirsizlikler çağında nasıl bir rol oynayabileceğine dair notlar alarak tamamladı ve Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

Törene Katılanlar

Etkinlikte Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya gibi isimler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik yılı açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik yılı açılış törenine katıldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.