Fenerbahçe'de Olympiakos galibiyetiyle hedef yarı final!

Fenerbahçe'de Olympiakos galibiyetiyle hedef yarı final!

UEFA Konferans Ligi'nin çeyrek final rövanş karşılaşmalarında Fenerbahçe, Kadıköy'de Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u konuk edecek. Türkiye saati ile saatiyle 22.00'de başlayacak karşılaşmanın hakemi Alman Tobias Stieler olacak.

Pire'de ilk maçta 2-3 mağlup olan Fenerbahce'nin, yarı finale yükselebilmesi için bugünkü karşılaşmayı en az iki gol farkla kazanması gerekmekte. Sarı lacivertlilerin tek golle galip gelmesi durumunda maç uzatmalara gidecek.

Yunan temsilci Olympiakos, beraberlik veya galibiyet durumunda yarı finale yükselen takımdır. Bu maçı kazanan takım, yarı finalde Lille-Aston Villa maçının galibi ile karşı karşıya gelecek.

"Güçlü bir oyunla yarı finallde olmak istiyoruz"

Fenerbahçe'de Olympiakos galibiyetiyle hedef yarı final!

Yunanistan'a karşı oynadıkları ilk maçın ilk yarısı sonunda 2-0 geriye düştükten sonra ikinci yarının başında bir gol bulan Fenerbahçe, maçı üst üste iki golle 3-2 tamamladı.

Pek çok futbol yorumcusu, rövanş maçının Kadıköy'de yapılması nedeniyle, Fenerbahce'nin yarı final aşamasında şanslı olduğunu hatta avantajlı duruma geçtiğini belirtti.

Sarı lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal dün gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "Taraftarımızın enerjisi ve güçlü oyunumuzla yarı finale yükselmeyi umuyoruz." diye konuştu. Kartal, savunma oyuncusu Alexandr Djiku’nun kendisini bir süredir sahalardan uzak tutan sakatlığının azaldığını ve Ganalı savunmacının Kadıköy'deki maçta oynayabileceğini söyledi.

Fenerbahce'nin yıldız isimlerinden Dusan Tadic, düzenlediği basın toplantısında, "Fenerbahçe'yi yarı finale taşımak bizim için çok önemli" diye konuşurken rakiplerinden her açıdan daha iyi olduğunu göstermesi ve sorumluluk alması gerektiğini belirterek, 50. maçına Fenerbahce formasıyla çıkmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi ve sözlerini "Böylesine güzel bir kulüpte 50. defa oynamak harika ve umarım daha da iyisini yapabiliriz. Kazanmak ve taraftarları mutlu etmek istiyorum" ifadeleriyle tamamladı.

Fenerbahçe'de Olympiakos galibiyetiyle hedef yarı final!

Fenerbahce'nin bu sezon UEFA Konferans Ligi'nde çıktığı 9 maçta 5 galibiyet ve 4 mağlubiyet rekoru bulunuyor. Kanaryaşar ayrıca, 18 gol attı ve 15 gol kaydetti. Michy Batshuayi ile Dusan Tadic altışar golle bu turnuvada takımın en golcü oyuncuları oldular.

Bu sezonda UEFA Konferans Ligi'nde İrfan Can Kahveci 5, Edin Dzeko ise 4 gol kaydetti.

"Çeyrek finaldeki diğer maçlar"

Çeyrek finalin diğer maçında ise Yunan ekibi PAOK, ilk maçın rövanş maçında Belçika'nın Club Brugge takımına 1-0 mağlup oldu.

Serie A'da yer alan İtalyan ekiplerinden Fiorentina, ilk karşılaşma 0-0 sona erdikten sonra Çek milli takımı Viktoria Plzen'i konuk edecek. Bu iki maçın galipleri yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Fransa'da Lille ile Aston Villa ile karşılacak. İlk maçı 2-1 kazanan İngiliz Aston Villa, yarı finale çıkmayı umuyor. F.Bahçe'nin tura çıkması durumunda yarı finaldeki rakibi bu eşleşmenin de galibi olacak.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.