Fransa'dan Lübnan'a Destek Çağrısı

Fransa'dan Lübnan'a Destek Çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanı, Lübnan'ın uluslararası desteğe ihtiyacı bulunduğunu vurguladı.

Fransa: Lübnan’ın Uluslararası Destek İhtiyacı Var

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, İsrail'in Lübnan üzerindeki saldırılarını sürdürmesi dolayısıyla "Lübnan'ın uluslararası topluma ihtiyacı var" dedi.

Uluslararası Toplum ile Dayanışma

Paris'te düzenlenen "Lübnan Halkına ve Egemenliğine Destek" konferansının kapanışında konuşan Barrot, bu ihtiyaca karşılık olarak uluslararası toplumun verdikleri yanıtı vurguladı. "Bugün Paris'te bu duruma yanıt verildi," diyen Bakan, Lübnan’ın "seçmediği bir savaşta" olduğunu ifade etti.

Etkiler ve Tehditler

Savaşın başlangıcından bu yana, iki Fransız vatandaşı da dahil olmak üzere 2500'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Barrot, Lübnan’da beş kişiden birinin evini terk etmek zorunda kaldığını ve 500 binden fazla çocuğun eğitim imkanından mahrum kaldığını aktardı. Ayrıca, mevcut savaşın Lübnan'daki kırılgan toplumsal uyumu tehdit ettiğine dikkat çekti.

Uluslararası Yardım Taahhütleri

Bakan, konferans sırasında Fransa'nın 100 milyon avro, toplamda ise 800 milyon dolarlık yardım taahhüdünde bulunduğunu belirtti ve bu yardımlardan 200 milyon dolarının Lübnan ordusuna yönelik olacağını açıkladı.

Diplomatik Çabalar

Barrot, uluslararası toplumdan destek almanın önemine vurgu yaparak, ülkesinin "BM Güvenlik Konseyini harekete geçirdiğini" ve yaklaşık bir ay önce ABD ile birlikte bir ateşkes önerisi sunduğunu söyledi.

Lübnan Başbakanı'ndan Teşekkür

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a teşekkür ederek, bu konferansın Lübnan halkı ile dayanışma açısından önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, yerinden edilen insanlara karşı sorumluluk taşıdıklarını vurguladı.

İsrail'in Saldırıları ve Sonuçları

İsrail’in 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Lübnan üzerindeki saldırılarında, 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplamda 2574 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Ayrıca, 12 bin 1 kişinin yaralandığı, yüz binlerce kişinin ise yerinden edildiği tahmin ediliyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırıları sonucu ölmüştü. Hizbullah ise, karşılığında İsrail'e roket ve füzelerle yanıt vermeye devam ediyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te "Lübnan Halkına ve Egemenliğine Destek" başlıklı konferans...

Fransa'nın başkenti Paris'te "Lübnan Halkına ve Egemenliğine Destek" başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa katılan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, burada konuşma yaptı.

Fransa'nın başkenti Paris'te "Lübnan Halkına ve Egemenliğine Destek" başlıklı konferans...

Fransa'nın başkenti Paris'te "Lübnan Halkına ve Egemenliğine Destek" başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa katılan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, burada konuşma yaptı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.