İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Kısıtlamaları İnsani Yardımları Zorluyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Kısıtlamaları İnsani Yardımları Zorluyor

İsrail'in Gazze'deki baskıları, insani yardımları etkiliyor. BM Sözcüsü Jens Laerke, şartların giderek kötüleştiğini vurguladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde İnsani Kriz

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde uyguladığı kısıtlamaların insani yardım çabalarını neredeyse imkansız hale getirdiğini ifade etti. Laerke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de insani yardımlar için karşılaşılan zorlukları detaylandırdı.

Çocuk Felci Aşılama Kampanyası

Son zamanlarda Gazze'de yürütülen çocuk felci aşı kampanyasına odaklandıklarını belirten Laerke, kampanyanın iyi bir başlangıç gösterdiğini ve bölgedeki tüm çocukların aşılanmasının umulduğunu dile getirdi.

Gazze'deki Kayıplar ve İhtiyaçlar

Gazze'de 500,000 insanın kıtlık eşiğinde olduğunu ifade eden Laerke, burada yaşayanların insani yardıma acil ihtiyaç duyduğunu, ancak mevcut koşulların bunu sağlamakta büyük zorluklar çıkardığını vurguladı. Yerinden edilmiş bireylerin yaşamak için sahip olduğu alanın sadece 1,5 metrekare olduğunu söyleyen Laerke, bu durumun standartların altında olduğunu belirtti.

Tahliye Emirleri ve Genel Durum

Laerke, daha önce böyle bir duruma maruz kalmadıklarını ve İsrail'in tahliye emirlerinin sıkça yaşandığını belirterek, bu durumun sağlık, gıda ve su gibi temel ihtiyaçların karşılanmasını zorlaştırdığını söyledi.

İnsani Yardım Dağıtımındaki Zorluklar

Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olduğunu ve diğer sınır kapılarında da sorunlar yaşadıklarını vurgulayan Laerke, insani yardımların ulaştırılması konusunda İsrailli yetkililerle işbirliklerinin yetersiz kaldığını ifade etti.

BM'nin Gazze'deki Varlığı

Ağustosta Gazze'ye ortalama 69 insani yardıma izin verildiğini belirtirken, bu sayının barış öncesinde 500 olmasının endişe verici olduğunu sözlerine ekledi. Laerke, BM'nin Gazze'deki yardım faaliyetlerini durdurma gibi bir niyetlerinin olmadığını, insani yardım görevlileri olarak bölgede kalmanın kritik olduğunu vurguladı.

Dünya Üzerindeki Diğer İnsani Krizlerle Karşılaştırma

Dünya genelindeki insani krizleri değerlendiren Laerke, Suriye'deki yardımların Türkiye'nin desteğiyle gerçekleştirildiğini belirtti. Gazze için de işleyen bir insani yardım mekanizmasının olması gerektiğini ifade etti.

Özetle, Jens Laerke, Gazze'deki durumu "neredeyse imkansız" olarak nitelendirirken, insani yardım çalışmaları için işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu ekledi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke (fotoğrafta)...

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke (fotoğrafta), İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de insani yardımlarla ilgili zorlukları AA muhabirine değerlendirdi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.