İstanbul Üniversitesi halka açıldı: Film izler gibi derse girdiler

İstanbul Üniversitesi halka açıldı: Film izler gibi derse girdiler

İstanbul Üniversitesi Rektörü, üniversitenin tüm kampüslerinin ziyaretçilere açık olduğunu duyurdu. Bu duyurunun ardından yaşanan gelişmeler öğrenciler tarafından tepki topladı. İşte detaylar...

Yüksek öğrenimin ilk seçeneklerinden biri olan İstanbul Üniversitesi, sembol niteliği taşıyan kapılarını merak eden herkese açtı. Böylece ziyaretçiler kampüsü gezme ve zengin tarihiyle okulu yakından görme fırsatına sahip oluyor. Bu durumdan rahatsız olan öğrencilerin tepkileri çığ gibi büyüyor. Detaylar haberimizde...

su

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ENDİŞELİ, 'ZİYARETÇİ' KARARI İSYAN ETTİRDİ! KAMPÜSTEN FOTOĞRAFLAR GELDİ: "SİRK MAYMUNUNA DÖNDÜK"

Türkiye'nin en ünlü üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi'nin kapılarını ziyaretçilere açması üzerine öğrenciler isyan etti. Uygulamanın devreye alınmasının ardından öğrenciler kampüsteki duruma ilişkin fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak tepkilerini dile getirdi. Öğrencilerin en çok şikâyet ettiği konu güvenlik: "Sapığı, psikopatı rahat rahat dışarıda geziyorken beni kim nasıl koruyacak?"

Köklü bir geçmişe sahip, Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Üniversitesi'nde yeni bir dönem başladı. Üniversite yönetimi, üniversite dışı öğrencilerin ders saatleri de dahil olmak üzere üniversitenin tüm tesislerini ziyaret edebilmesine karar vermiştir. Öğrenciler isyan bayrağını sallıyor.

İÜ ÖĞRENCİLERİNİ İSYAN ETTİREN KARAR

DERSLER DEVAM EDERKEN ZİYARETÇİLER GELEBİLİYOR

Üniversite yönetiminin aldığı karar doğrultusunda Beyazıt Üniversitesi'nin ana yerleşkesi ve çevre yerleşkelerin yanı sıra Laleli, Horhor, Avcılar, Çapa, Şişli, Kadıköy, Bahçeköy, Bakırköy ve Büyükçekmece yerleşkeleri ziyaretçi kabulüne açıldı. Bu kapsamda okullar hafta içi sabah 08.30 ile akşam 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

"MÜZE ÜNİVERSİTE" KONSEPTİ TARTIŞMA YARATTI

Kampüse yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Okul Müdürü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede özel odası da dahil olmak üzere pek çok etkinliğin gerçekleştiğini, bu sayede ziyaretçilerin birer "müze ve üniversite" niteliğindeki ünlü salonları ziyaret ettiğini kaydetti.

"MÜZE DEĞİL, OKUL"

Zülfikar'ın "müze üniversite" vurgusu tam da öğrencilerin tepkisini çekti. X'te #iümuzedeğilokul hashtag'i altında Kampüslerin açılışı sonrasında yaşananlar ve şikayetler dile getirildi.

AMFİLERE GİRİLİP FOTOĞRAF ÇEKİLİYOR

Sosyal medyada paylaşılan şikayetlere göre amfitiyatronun kapatılacağı duyurulmasına rağmen turistler amfitiyatroyu ziyaret etmeye başladı.

Ayrıca öğrencilerin itirazlarına rağmen sadece tur yapılmadı, fotoğraf da çekildi.

"SİRK MAYMUNU GİBİ SERGİLENİYORUZ"

su

Güvenliğinden endişe duyan bir öğrenci, kendisine gelen mesajı paylaşarak, "sirk maymunu gibi sergilenmemiz bir yana" ifadelerini kullanarak isyanını dile getird.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.