İstanbul'da Cinsel İstismar Davasına STK'lerden Tepki

İstanbul'da Cinsel İstismar Davasına STK'lerden Tepki

KADEM ve UCİM, istismar davasında verilen kararı değerlendirerek, çocukların korunması konusunda toplumsal sorumluluğa dikkat çekti.

İstanbul'da Cinsel İstismar Davasında Önemli Gelişmeler

İstanbul'da küçük yaştaki bir çocuğun cinsel istismarı iddialarına ilişkin görülen davada, sanıkların aldığı cezalar gündem oldu.

STK'ler Basın Açıklaması Düzenledi

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), Anadolu Adliyesi önünde basın toplantısı gerçekleştirerek, alınan kararı kamuoyuna duyurdu. KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgül, toplum vicdanının teskin edilmesinde mahkeme kararının önemli olduğunu vurguladı.

Mağdur Çocukların Hakları İçin Mücadele

Görgül, "Bu karar, çocukluğu elinden alınmış bir mağdurun geri dönüşünü sağlamasa da benzer davalarda caydırıcı olacaktır. Hepimizin görevi, çocukları istismardan korumaktır" dedi.

UCİM'den Önemli Açıklamalar

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, mahkeme heyetine teşekkür ederken, çocuklar için verdikleri mücadelede kararlılıklarını dile getirdi. Özkan, 6 yaşında mağdur olan bir çocuğun hukuk mücadelesinin kendilerinin de yanında olduğunu belirtti ve bu konuda tüm Türkiye'de farkındalık yaratacaklarını ifade etti. "Hepimiz, çocuklara zarar vermeyi düşünenlere karşı durmalıyız. Kaybedecek bir şeyimiz yok; mücadele edenler kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Dava Sonuçları

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Kadir İstekli için 21 yıl hapis, nitelikli cinsel saldırı suçundan ise 15 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanık Yusuf Ziya Gümüşel ise 18 yıl 9 ay hapse mahkum edilirken, firari sanık Fatıma Gümüşel hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın...

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada, istinafın bozma kararının ardından yeniden verilen karar sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.