İstanbul'da Zabıta Ekipleri 4 Bin 555 Sahte Parfüm Ele Geçirdi

İstanbul'da Zabıta Ekipleri 4 Bin 555 Sahte Parfüm Ele Geçirdi

İBB Zabıta ekipleri, İstanbul'un turistik bölgelerinde sahte parfüm satıcılarına karşı operasyonlar düzenleyerek 4 bin 555 sahte ürüne el koydu.

İstanbul'da Sahte Parfüm Operasyonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi, kentin tarihi ve turistik alanlarında gerçekleştirdiği denetimlerde 4 bin 555 sahte parfüm ele geçirdi.

Sahte Ürünlere Karşı Sıkı Denetim

Son bir yıl içerisinde yapılan denetimlerle, sahte parfüm satıcılarına yönelik etkin bir mücadele yürütüldü. İBB açıklamasına göre, bu süreçte toplamda 199 kişiye 3 bin 752 idari para cezası uygulandı. El konulan sahte parfümlerden 3 bin 141'i imha edilirken, 1414 sahte parfüm için ise imha süreci başlatıldı.

Turistleri Hedef Alan Dolandırıcılık

Dünyaca ünlü markaların orijinal ambalajlarının birebir kopyaları ve sahte bandrollerle piyasaya sürülen parfümler, özellikle turistleri yanıltmayı hedefliyor. Bu tür ürünlerin orijinal gibi gösterilerek satışa sunulması, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Ürün Takip Sistemi Uyarısı

İBB, vatandaşları TÜBİTAK tarafından geliştirilen "Ürün Takip Sistemi" uygulaması ile satın aldıkları ürünlerin orijinalliğini kontrol etmeleri ve kaynağı belirsiz ürünlerden kaçınmaları konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince son 1 yılda yapılan...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince son 1 yılda yapılan denetimlerde, kentin turistik ve tarihi bölgelerinde satılan 4 bin 555 sahte parfüm ele geçirildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.