Kapalı Maraş'ta Yeni Gelişmeler

Kapalı Maraş'ta Yeni Gelişmeler

KKTC, Kapalı Maraş'ta yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. İşte detaylar ve Bakan Ataoğlu'nun açıklamaları.

Kapalı Maraş'ta Yeni Gelişmeler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Kapalı Maraş ile ilgili yeni adımlar atmaya hazırlandıklarını duyurdu. Ataoğlu, Türkiye'deki ziyareti sırasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü belirtti.

Maraş Açılımının 4. Yılı

4 yıl önce başlatılan açılımla halkın kullanımına sunulan Kapalı Maraş, artık yalnızca kapalı olarak tanımlanamayacak. Ataoğlu, bu bölgenin belirli saatlerde de olsa ziyaretçilere açık olduğunu ifade etti. 8 Ekim 2020'deki açılışla, bölgenin turistlerin ilgisini çektiği ve KKTC ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu kaydetti.

Yeni Adımlar Geliyor

Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile yapılan bu açılımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. 2020'den bu yana 2 milyondan fazla ziyaretçinin geldiği Maraş için yeni adımlar atmaya hazırlanan Ataoğlu, KKTC'nin sahip olduğu bölgedeki egemenliğe vurgu yaptı.

Koordineli Çalışma Önerisi

Maraş ile ilgili atılacak yeni adımların belirlenmesi için Bakan Murat Kurum'a, KKTC ziyaretlerinde Maraş'ı birlikte ziyaret etmeyi önerdi. Ataoğlu, bu ziyaretin amaçları arasında bölgede atılacak adımları tespit etmek olduğunu ifade etti.

Açılım Süreci

KKTC'de 18 Haziran 2019 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında, Maraş'ın açılması ile ilgili bilimsel envanter çalışması yapılması kararı alınmıştı. 8 Ekim 2020'de bazı bölümleri halka açılan Maraş, 12 Temmuz 2021 tarihinde ikinci aşamasıyla askeri bir bölgeden sivil hale getirilmişti.

Rum Yönetimi'nin Tepkileri

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Maraş'taki açılımlara karşı çıkarken, KKTC yetkilileri, bölgedeki tasarruflarının kimseyle paylaşılmayacağını belirtiyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Maraş açılımının 4. yılı dolayısıyla AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.