Karabulut ailesi, Cem Garipoğlu için kararını verdi

Karabulut ailesi, Cem Garipoğlu için kararını verdi

2009 yılında vahşice öldürülen Münevver Karabulut davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Münevver Karabulutun katili Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerinin kamuoyu ile paylaşılmasının ardından dava ile ilgili birçok detay ortaya çıktı. İşte detaylar…

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili yeni detayların ortaya çıkmasının ardından Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için talep yapıldı. Detaylar haberimizde...

otomobil

ÖNCE OTOPSİ GÖRÜNTÜLERİ SONRA SON ANLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI... KARABULUT AİLESİ KARARINI VERDİ! AVUKAT EPÖZDEMİR, CEM GARİPOĞLU'YLA İLGİLİ O DETAYLARA DİKKAT ÇEKEREK DUYURDU

2014 yılında Münevver Karabulut'u vahşice öldürüp intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili soru ve suçlamalar devam ediyor. Ailenin avukatı Dr. Rezan Epözdemir'den yeni bir açıklama geldi. Fethi'nin mezarının altında yatan nedenleri tek tek açıklayan Epözdemir, "Yarından itibaren dilekçe yeniden sunulacak ve talebimiz yenilenecek."

Söz konusu gelişmelerin ardından Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir'den açıklama yaptı. Avukat Epözdemir, "Maddi gerçeğin ortaya çıkması, müvekkil ailesinin önündeki soru işaretlerinin ortadan kalkması, kamu vicdanının temizlenmesi ve adaletin yerini bulması için Fethi'nin mezarının yapılması gerekiyor" dedi Epözdemir Dilekçeyi dosyaya iade ederek Fethi'nin kabir talebini yenileyeceklerini duyurdu.

O DETAYLARA DİKKAT ÇEKTİ

Epözdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada talebinin nedenlerini açıkladı; Garipoğlu'nun intihar notu bırakmadığını, intihar etmeden önce ailesiyle son görüşmesini yaptığını, psikologlarla yapılan 33 görüşmede tıbbi veya bilimsel bir intihar tespitinin bulunmadığını, kullandığı antidepresan ilacını iptal ettiğini vurguladı.

AV. DR. EPÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE;

"Malumunuz olduğu üzere 03.03.2009 tarihinde canavarca hisle ve eziyet çektirilerek katledilen Münevver Karabulut cinayetine ilişkin, hükümlü Cem Garipoğlu ile ilgili hukuki süreç hâlihazırda devam etmektedir. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına ikame ettiğimiz şikâyetimiz neticesinde yürüyen soruşturmada C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir talebimizi dermeyan etmiştik. Başsavcılık makamı tarafından adli tıp görüntü ve kayıtlarının dökümünün yapılması ve bu kapsamda bilirkişi raporu tanzim edilmesi üzerine, dosya tekemmül etmiş olup evleviyetle fethi kabir işlemi yapılmalıdır.

Talebimizin başlıca nedenleri şunlardır:

5’i münferiden öldürücü 29 bıçak kesisi ile ve ölmeden önce testere kullanılmak suretiyle hunharca ve vahşice kızları katledilen müvekkil aileye başsağlığ dilemek yerine, kanlı kanepede çekilmiş mutlu aile fotoğrafını hiçbir pişmanlık göstermeden paylaştı. Münevver Karabulut'un ölüm yıldönümünde kutlamalar ve partiler Cinayetin değerini ve kutsallığını kabul eden bu kişi, insani niteliklerine aykırı olarak aralarında Cem Garipoğlu'nun da bulunduğu aile üyeleriyle oyun oynamak ve haber bilgisayar mesajları paylaşmakla karşı karşıya kaldı.

Hayatın olağan kanunlarına, mantığına ve fiziğine göre bir insan intihar ederse intihar notu bırakmalı ama intihar ettiği söylenen Cem Garipoğlu böyle bir mektup bırakmadı.

Dosyanın içeriğinden, hükümlü Cem Garipoğlu'nun önceki gün ailesiyle açık bir görüşme yaptığı ve ailesine intiharına ilişkin herhangi bir imada bulunmadığı görülüyor.

Bölge infaz koruma memurlarının yaptığı incelemede herhangi bir intihar notu veya bulgusuna rastlanmadı.

Cem Garipoğlu'nun cezaevinde kaldığı süre boyunca psikologlarla yaptığı 33 görüşmede intihara ilişkin tıbbi veya bilimsel bir sonuca ulaşılmadığı, psikologla yapılan görüşmede bu tür bir yaklaşıma rastlanmadığı ve intihar etmesinin beklenmediğine dair bilimsel çıkarımlara varıldığı belirtildi.

Cem Garipoğlu, ölmeden önce herhangi bir antidepresan kullanmıyordu. Kendisine reçete edilen antidepresanı iptal ederek kullanmadı.

Bu gibi hususlar bir arada düşünüldüğünde maddi gerçeğin ortaya çıkması, müvekkil ailesi önündeki soru işaretlerinin giderilmesi, kamu vicdanının temizlenmesi ve adaletin sağlanması için türbenin fethi gerçekleştirilmelidir. Bu kapsamda yarın dosyaya tekrar talep eklenecek olup içeriğe ve bu talebe ilişkin açıklamalarımız yenilenecektir. "Önemli gerçeklerin ortaya çıkmasını ve adaletin mümkün olan en kısa sürede yerini bulmasını umuyoruz." Dedi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.