Kazakistan, Orta Doğu'daki Gerilim Hakkında Endişelerini Duyurdu

Kazakistan, Orta Doğu'daki Gerilim Hakkında Endişelerini Duyurdu

Kazakistan, Orta Doğu'daki artan gerilimle ilgili derin endişelerini dile getirerek taraflara itidalli davranma çağrısında bulundu.

Kazakistan'dan Orta Doğu Açıklaması

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Orta Doğu'daki artan gerilim konusundaki derin endişelerini dile getirerek, "İlgili tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz," dedi. Smadiyarov, basın mensuplarına önemli değerlendirmeler yaptı.

Gerilim ve Sivil Kayıplar

Smadiyarov, "Sivil kayıpları önlemek ve bölgede topyekun bir savaşın kışkırtılabilecek durumunun kötüleşmesini önlemek için güç kullanmaktan kaçınılması gerekmektedir," açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler ve Diplomasi

Sözcü, bu bağlamda anlaşmazlıkların yalnızca siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kazakistan, uluslararası toplumun durumu istikrara kavuşturma girişimlerine destek vermeyi sürdürüyor," ifadesini kullandı.

Kazakistan Vatandaşlarının Güvenliği

Smadiyarov, İsrail, İran ve Lübnan'da bulunan Kazakistan vatandaşlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik büyükelçiliklerin çalışmalara hız verdiğini de belirtti. Bu çerçevede, Dışişleri Bakanlığı, bu ülkelerdeki vatandaşlara yardım etmek için özel bir karargah oluşturdu.

Tahliye Uçuşları ve Referandum

Smadiyarov, bölgede yaşanan gelişmelere bağlı olarak tahliye uçuşlarının yapılması konusunun değerlendirildiğini bildirirken, 6 Ekim'de yapılacak nükleer enerji santrali referandumunda, söz konusu ülkelerde oy kullanacak Kazak vatandaşlarının güvenliği için seçim sandıklarının bu ülkelerde kurulmayacağını da ekledi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazakistan'ın Orta Doğu'daki duruma...

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazakistan'ın Orta Doğu'daki duruma ilişkin tutumu konusunda basın mensuplarına bilgi verdi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.