Kazakistan'da Nükleer Enerji Santrali İçin Referandum Sonuçları Açıklandı

Kazakistan'da Nükleer Enerji Santrali İçin Referandum Sonuçları Açıklandı

Kazakistan'da yapılan referandumda halkın %71,12'si nükleer santral inşasına 'evet' dedi.

Kazakistan'da Nükleer Enerji Destanı

Kazakistan, tarihi bir karar almak üzere sandık başına gitmişti. 6 Ekim tarihinde gerçekleştirilen referandumda, halkın %71,12'si ülkenin ilk nükleer enerji santralinin inşasını destekledi. Bu önemli oylamanın sonuçları, Kazakistan Merkezi Seçim Komisyonu tarafından resmi olarak duyuruldu.

Referandum Detayları

Toplam 10,323 sandığın kurulduğu oylamaya, katılım oranı %63,66 olarak belirlenirken, 12,284,487 kayıtlı seçmenden 7,820,204 kişi oy kullandı. Seçmenden 5,561,937'sinin "evet" yanıtı vermesi, nükleer enerji santralinin inşasına güçlü bir destek olduğu anlamına geliyor.

Komisyon Başkanı Abdirov’un Açıklamaları

Kazakistan Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Nurlan Abdirov, "Seçmenlerin yarısından fazlasının 'evet' demesiyle referandum geçerli sayılmıştır. Kesin sonuçlar açıklanır açıklanmaz, bu sonuçlar ülke genelinde yürürlüğe girecektir." ifadelerini kullandı.

Uluslararası İzleme

Referandum, uluslararası gözlemciler tarafından da yakından takip edildi. Toplamda 177 yabancı gözlemci ve 200'den fazla medya mensubu, oylama sürecini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Bu referandum, Kazakistan’ın enerjideki geleceği açısından önemli bir dönüm noktasını temsil ederken, halkın iradesiyle nükleer enerji üretimi konusunda yeni bir adım atılmıştır.

Kazakistan Merkezi Seçim Komisyonu, 6 Ekim'de yapılan referandumun kesin sonuçlarını açıkladı....

Kazakistan Merkezi Seçim Komisyonu, 6 Ekim'de yapılan referandumun kesin sonuçlarını açıkladı. Ülkenin ilk nükleer enerji santralinin inşa edilip edilmeyeceği konusunda halkın kararını almak için düzenlenen referandumda seçmenlerin yüzde 71,12'si "evet" dedi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.