KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Gazze'deki İnsani Krizi Kınadı

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Gazze'deki İnsani Krizi Kınadı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze'de 365 gündür süren insani krizi ele alarak saldırıların durdurulması çağrısı yaptı.

Gazze'de Yıl Boyu Süren İnsani Dram

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze Şeridi'nde devam eden insani kriz ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Katliamlar ve İnsanlık Suçları

Tatar, yaptığı basın toplantısında, "Gazze’de 365 gündür insanlık suçu işleniyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda yaşanan acılar giderek artıyor," dedi.

Kıbrıs Türk Halkının Acıları

Tatar, Kıbrıs Türk halkının geçmişte benzer acı olaylardan geçtiğini hatırlatarak, Gazze halkının yaşadığı zulmün bir an önce sona ermesi söyleminde bulundu. "Gazze’de yaklaşık 42 bin insan yaşamını yitirdi ve bu katliamlar asla unutulmamalıdır," diye ekledi.

Ceza ve Sorumluluk

KKTC Cumhurbaşkanı, masum insanların canına kıyanların cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı. "Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu acımasız kıyım durmalıdır," ifadesiyle özellikle sivil halka yapılan saldırılara dikkat çekti.

Çağrı: Saldırılar Durdurulmalı

Tatar, uluslararası topluma seslenerek, "Gazze’de süren bu vahşet derhal son bulmalıdır. Kadın, çocuk ve sivil demeden devam eden bu kıyım durmalı," diyerek bir çağrıda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü katliamların birinci yılına ilişkin değerlendimede bulundu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.