Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan Antalya'daki Turizm Verileri

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan Antalya'daki Turizm Verileri

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da 15,3 milyon turist sayısına ulaşıldığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'daki Turizm Rakamlarını Değerlendirdi

Antalya'da düzenlenen AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yılın Ocak-Eylül aylarını kapsayan 9 aylık dönemde gelen turist sayısının 14 milyonun üzerine çıktığını ifade etti. Bakan Ersoy, dün itibarıyla rakamın 15 milyon 300 bine ulaştığını ve geçen yıla göre %8'lik bir artışın gerçekleştiğini belirtti.

Hizmet Vurgusu

Ersoy, AK Parti’nin amacının ülkenin her bir köşesine dokunacak kalıcı hizmetler üretmek olduğunu söyleyerek, "Günü kurtarmaya yönelik geçici icraatları kabul etmiyoruz. Biz, gerçekçi ve sürdürülebilir hizmetler üretmek için çalışıyoruz" dedi.

Kemer'le İlgili Yatırımlar

Kemer'de bulunan Olympos, Phaselis ve Idyros antik kentleri için toplamda 145 milyon lira aktarıldığını aktaran Ersoy, kazı çalışmalarının önemine dikkat çekti. Olympos’taki kazılara 2023-2024 döneminde 56 milyon lira, Phaselis için 85 milyon ve Idyros için 4 milyon liralık ödenek ayrıldığını açıkladı.

Turizmi Çeşitlendiriyoruz

Antalya'da turizmin sadece deniz, kum ve güneşle sınırlı kalmadığını belirten Ersoy, yatırımlarla turizmi çeşitlendirip, 12 aya yaymayı hedeflediklerini söyledi. Altyapı projelerine de değinen Bakan, Alanya-Antalya otoyolu için sözleşmenin imzalandığını ve çalışmaların yakın bir zamanda başlayacağını duyurdu.

Başarı ve Gelecek

Tüm bu gelişmelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve teşvikleriyle yürütülen istikrarlı politikalar sayesinde gerçekleştiğini vurgulayan Bakan Ersoy, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.