Kütahya'da Kaçak Kazı Operasyonu: 8 Gözaltı

Kütahya'da Kaçak Kazı Operasyonu: 8 Gözaltı

Kütahya'da izinsiz tarihi eser kazısı yapan 8 kişi yakalandı, 2'si tutuklandı.

Kütahya'da Kaçak Kazı İle İlgili Operasyon

Kütahya'nın Emet ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda, tarihi eser arayışı içinde olan 8 kişi suçüstü yakalandı. Şüpheliler, tarihi sit alanında izinsiz kazı yaparken Jandarma tarafından gözaltına alındı.

Operasyon Detayları

İkibaşlı köyü yakınlarındaki Maltepe Tümülüsü mevkisinde park halindeki bir araçtan şüphelenen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, derhal bölgeye intikal etti. Yapılan incelemelerde, izinsiz kazı yapan bir grup şüpheli tespit edildi ve kazının yaklaşık 15 metre derinliğinde yapıldığı belirlendi.

Gözaltına Alınan Şüpheliler

Kazı alanında yakalanan A.İ, Ü.H, M.Ç, S.G, E.Y, F.Y, M.İ.V. ve M.Y gözaltına alındı. Şüphelilerin sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildiği kaydedildi.

Tutuklama ve Serbest Bırakma

Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden E.Y. ile M.Ç. tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kütahya'nın Emet ilçesinde, tarihi eser aramak için sit alanında kamyon, traktör, su tankeri ve...

Kütahya'nın Emet ilçesinde, tarihi eser aramak için sit alanında kamyon, traktör, su tankeri ve çeşitli araç gereçlerin de olduğu ekipmanla izinsiz kazı yaparken yakalanan 8 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.