Mavi Marmara Derneği'nden 'Vicdan Gemisi' İçin Çıkış Belgesi Talebi

Mavi Marmara Derneği'nden 'Vicdan Gemisi' İçin Çıkış Belgesi Talebi

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, Haydarpaşa Limanı'nda bekleyen 'Vicdan Gemisi' için çıkış belgesi talebinde bulundu.

Mavi Marmara Derneği'nden Önemli Talep

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait olan "Vicdan Gemisi" için çıkış belgesi talebinde bulundular.

Haydarpaşa Limanı'nda Bekleyiş

Grup, geminin Haydarpaşa Limanı'nda tutulmasından dolayı "özgürlük nöbeti" sloganıyla liman önünde toplanarak, dernek başkanı Beheşti İsmail Songür aracılığıyla açıklama yaptı.

Songür, Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun 2006 yılından itibaren Gazze'deki ablukanın kaldırılması ve insani yardımların Filistin'e ulaşması amacıyla toplamda 15 insani aktivizm operasyonu gerçekleştirdiğini ifade etti.

Uluslararası Katılım ve Hazırlıklar

Koalisyonun, İngiltere, Norveç, İsveç, Almanya, Fransa, İtalya, Türkiye, Malezya, Kanada, Avustralya, Amerika ve Yeni Zelanda da dahil olmak üzere 12 ülke ve toplamda 52 ülkeden katılımcıyla yola çıkma hazırlıklarını tamamladığını belirten Songür, "Türkiye'den Mavi Marmara Derneğine ait Vicdan Gemisi de bu projeye katılacaktır. Halen Haydarpaşa Limanı'nda bulunan bu gemi, 68 gün önce liman çıkış belgesi için başvuru yapmıştır," dedi.

Yetkililere Çağrı

Songür, Haydarpaşa Limanı'ndaki tüm yetkililere seslenerek, "Tamamen sivil aktivistlerden oluşan Özgürlük Filosu Koalisyonu, bir yıldır 57 üyesi bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa ülkelerinin gerçekleştiremediği somut adımlara karşı bu girişimde bulunmaktadır. Dünya genelinde 52 ülke ile birlikte soykırımı durdurma amaçlı tüm hazırlıklarımız tamamlandı, sadece bir imza bekleniyor. Vicdan Gemisi'nin barışçıl aktivizm amaçlı dünya limanlarını gezmek istediğini düşünüyoruz, bu tutumdan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğine inanıyoruz," şeklinde konuştu.

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait "Vicdan...

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait "Vicdan Gemisi"ne çıkış belgesi verilmesini talep etti. Geminin Haydarpaşa Limanı'nda tutulduğu gerekçesiyle "özgürlük nöbeti" sloganıyla liman önünde bekleyen grup adına dernek başkanı Beheşti İsmail Songür (ortada) açıklama yaptı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.