Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınma Konferansı İstanbul'da Gerçekleştirildi

Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınma Konferansı İstanbul'da Gerçekleştirildi

İstanbul'da düzenlenen konferansta Müslüman ülkelerde özgürlük ve kalkınma ele alındı.

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı Tamamlandı

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'nın ikinci günü yapılan oturumda, "Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü" konuları masaya yatırıldı.

Önemli İşbirlikleri ve İsimler

Konferans, Atlas Network, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN), Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KASAM) işbirliği ile gerçekleştirildi. Son oturumun başkanlığını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nden Arş. Gör. Dr. Büşra Sönmez üstlendi.

Kapsamlı Sunumlar

Oturumda, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic, Giresun Üniversitesi'nden Doç. Dr. Özgür Kanbir ve Abo Akademi Üniversitesi'nden Dr. Jani Kinnunen konuşmacı olarak yer aldı.

Özgürlük ve Ekonomi Arasındaki İlişki

Dr. Ömerçevic, "İslam ve Özgürlük Endeksi 2024" başlığı altında, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ve gözlemci ülkeleri için çeşitli özgürlük endeksleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Bu ülkelerde ekonomik alandaki göstergelerin umut verici olduğunu, siyasi alandaki göstergelerin ise zayıf kaldığını vurguladı.

İslami Değerlerin Ekonomik Gelişmeye Etkisi

Doç. Dr. Kanbir, "İslam ve İktisadi Gelişme: İslami Kalkınma Endeksi Ne Diyor?" konulu çalışmasında, İslami değerlerin ekonomik büyümeyi teşvik ettiğini ve bu değerlerin insani unsurları içerdiğini savundu. Ayrıca, 1850'li yıllardan itibaren Müslüman toplumların bazı zorluklarla yüzleşmeye başladığını dile getirdi. Kanbir, 2018 verilerine atıfta bulunarak İİT ülkelerinin sosyal dayanışma ve uluslararası yardım performanslarının dünya ortalamasının üzerinde olduğunu aktardı.

Müslüman Ülkelerin Dinamikleri

Dr. Kinnunen ise çoğunluğu Müslüman olan ülkelerin kendilerine özgü sosyopolitik dinamikleri olduğunu belirtti.

Oturumun ardından konferans sona erdi.

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde "Çoğunluğu...

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde "Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü" başlıklı oturum yapıldı. Oturumda, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi ve İşletme Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic konuşma yaptı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.