Otomobil Dolandırıcılığı Çetesi Çökertildi

Otomobil Dolandırıcılığı Çetesi Çökertildi

37 ilde otomobil dolandırıcılığı yapan 3 kişi yakalandı, 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiler.

Otomobil Dolandırıcılığına Son Verildi

Güvenlik güçleri, internetten otomobil satışı bahanesiyle 37 ilde dolandırıcılık yapan 3 kişiyi yakalamayı başardı. Şüphelilerin, toplamda 405 kişiyi dolandırarak yaklaşık 5 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlendi.

Çorum Merkezli Operasyon

Çorum merkezli bir operasyonla yakalanan şüphelilerin kimlikleri F.K, Ş.A. ve A.S. olarak açıklandı. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son zamanlarda artan kapora dolandırıcılığı ihbarları üzerine harekete geçti.

Sahte İlanlar ve Kapora İle Dolandırıcılık

Yaklaşık 3 ay süren kapsamlı bir inceleme sonucunda, şüphelilerin otomobil ilanlarını kopyalayarak daha düşük fiyatlarla sahte ilanlar yayınladığı tespit edildi. Bu yöntemle, alıcılardan banka hesaplarına "kapora" adı altında çeşitli miktarlarda para alarak kayıplara karıştıkları belirlendi.

Eş Zamanlı Operasyon

İstanbul ve Hatay illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalanan şüpheliler, ifade işlemleri için Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki tüm işlemleri tamamlanan suçlular, daha sonra Çorum Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntüler Ortaya Çıktı

Yapılan "şafak" operasyonuna dair görüntülerde, ekiplerin sabah saatlerinde şüphelilerin evlerine girerek gözaltına alma anları yer aldı.

Çorum merkezli 3 ildeki dolandırıcılık operasyonunda, kopyalama yöntemiyle yayınladıkları sahte...

Çorum merkezli 3 ildeki dolandırıcılık operasyonunda, kopyalama yöntemiyle yayınladıkları sahte ilanlarla gerçekleştirdikleri 405 dolandırıcılık olayından 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 3 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, Çorum Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.