Sinema Senfoni Orkestrası 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' Filmini İzledi

Sinema Senfoni Orkestrası 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' Filmini İzledi

Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları, 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' filminin vizyonundaki ilk günü birlikte izledi.

'Bir Cumhuriyet Şarkısı' Filminin Vizyon Günü

Sinemaseverler, 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' filmi ile buluşurken, yapımda rol alan Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları da ilk günde filmi izleme fırsatı buldu.

Film Hakkında

Yönetmen Yağız Alp Akaydın tarafından beyaz perdeye taşınan bu film, Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen ve Türkiye'nin ilk operası olma özelliğine sahip olan Özsoy Operası'nın sahnelenme hikayesini konu alıyor.

Orkestra Sanatçılarının Duyguları

Filme müzik katkısı sağlayan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, film vizyona girdiği gün bir araya gelerek filmi izlemeyi tercih etti. Sinema Senfoni Orkestrası Ankara Müdürü Mutlu Özer, iki ayrı orkestradan oluşan toplam 60 kişilik bir ekiple filme katkıda bulunduklarını açıkladı.

Özer, çekimler sırasında aldıkları keyfi dile getirirken, 30 kişilik ekipleriyle bir araya gelerek destek olma kararı aldıklarını belirtti. Film izleme sürecinde duygulandıklarını ifade eden Özer, böyle bir projede yer almanın kendileri için ne kadar gurur verici olduğunu vurguladı. "Türkiye'nin ilk operasının yaratılış hikayesinin içinde yer almak, benim için ve tüm arkadaşlarım için çok gururlandırıcı oldu," dedi.

"Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi, vizyona girdiği ilk gün, yapımda rol alan Sinema Senfoni...

"Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi, vizyona girdiği ilk gün, yapımda rol alan Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından izlendi. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın üstlendiği, Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen ve ilk Türk operası olma özelliği taşıyan Özsoy Operası'nın sahnelenme hikayesini beyaz perdeye taşıyan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" sinemaseverlerle buluştu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.