Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider'den Türkiye’nin Tarımsal Üretim Planlaması İçin Açıklamalar

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider'den Türkiye’nin Tarımsal Üretim Planlaması İçin Açıklamalar

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, yeni üretim planlaması ve destek modellerini Çorum'da tanıttı, tarımda öngörülebilirliğin önemine dikkat çekti.

Gizligider, Çorum'da Tarımsal Üretim Planlamasını Tanıttı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Çorum'da düzenlenen "Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelleri" tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Öngörülebilirlik ve Yeni Destek Modelleri

Gizligider, sistemin en büyük avantajının öngörülebilirlik olduğunu belirterek, "Artık kim ne yaparsa neyle karşılaşacağını biliyor olacak" dedi. Türkiye’nin tarımsal üretim modelinin, daha önceki belirsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçladığını vurguladı.

"20 yıldır bu soruları daha fazla duymaya takatimiz yok," diyen Gizligider, üretim planlamasının tarımın geleceği için kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Su Yönetimi ve Desteklerin Artışı

Gizligider, Türkiye'nin tarımsal üretim planlamasını oluştururken suyunu merkeze aldıklarını belirtti ve şunları kaydetti: "Destekler 3 kat, yer yer 4 kat artacak." Ayrıca, tarımda yeni planların uygulanacağı alanların belirlenmesine yönelik çalışmalara da değindi.

Kiralama ve Destekler

İki yıl işlenmeyen tarlaların kiralanarak değerlendirileceğine dikkat çeken Gizligider, "Devlet diyor ki 'İki yıl boş durmak senin hakkın değil' şeklinde belirtti. Bu arazi sahipleri için adaletli bir çözüm sunabileceklerini söyledi.

Birlikte Başarmak

Toplantıda çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Gizligider, "Daha pahalıysa bile biz üreteceğiz. Anadolu, buğday başta olmak üzere birçok ürünün ana vatanıdır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, kadınlara ve gençlere yönelik ilave desteklerin önemini de vurguladı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelleri" tanıtım toplantısı için geldiği Çorum'da, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarını inceledi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.