Trabzon'da Sağanak Sonrası Taşkın ve Ekiplerin Çalışmaları

Trabzon'da Sağanak Sonrası Taşkın ve Ekiplerin Çalışmaları

Trabzon Valisi, Sürmene'deki taşkın sonrası yürütülen kurtarma çalışmalarını ve durum hakkında bilgi verdi.

Trabzon'da Taşkın ve Kurtarma Çalışmaları

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Sürmene ilçesinde sağanak yağış sonrası yaşanan taşkın durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Yıldırım, bölgede bir vatandaşın kaybolduğunu, bu kişinin işitme engelli olduğunu ve cep telefonu taşımadığını belirtti.

Taşkın ve Kurtarma Çabaları

Yıldırım, bölgede gerçekleştirdiği incelemelerde Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde büyük yağışların etkili olduğunu ifade etti. En çok da Yanbolu Vadisi'nin etkilendiğini açıklayan Yıldırım, "Sürmene'de su birikintisi oluştu ve bazı araçlar tahliye edildi. İş yerlerinin zemin katlarına su girdi, ancak bunlar da boşaltıldı," dedi.

Kaybolan Vatandaş

Vali Yıldırım, kaybolan vatandaşı bulmak için AFAD, belediye, jandarma ve emniyet ekiplerinin çalıştığını belirtti. 60-65 yaşlarında olduğu düşünülen kişinin, yatsı namazından sonra haber alınamadığını ve kendisinden iyi bir haber almayı umduklarını vurguladı.

Yol Açma Çalışmaları

Yanbolu Vadisi'ndeki yol açma çalışmalarının devam ettiğini bildiren Yıldırım, "Bölgedeki vatandaşlarımız geçici olarak evlere sığınmış durumda. Tüm ekiplerimizle birlikte krizi en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz," diye ekledi. Ayrıca, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden gelen bilgilere göre yağışların azaldığını ve hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

Gelecek Çalışmalar

Araklı'da yaşanan su sorunu hakkında sorulan bir soruya da cevap veren Yıldırım, bu konu ile ilgili büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle birlikte değerlendirmeler yapacaklarını söyledi. Vali, sahil ilçelerinde zaman zaman bu tür sıkıntıların yaşanabileceğini ancak mevcut koşullarda yeni bir sıkıntı beklemediklerini belirtti.

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve...

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve Çardaklı mahallelerine ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı da çöktü.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.