Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe'den Türk Cimnasitiği Yorumu

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe'den Türk Cimnasitiği Yorumu

Watanabe, Türk cimnastik potansiyeline dikkat çekerek, gelecekte daha fazla başarı bekliyor.

Watanabe'den Türk Cimnastiğine Övgü

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, Türk cimnastiğinin yüksek bir potansiyele sahip olduğuna inandığını belirtti.

Ankara Ziyareti ve Güçlü İlişki

Çeşitli programlar için Ankara'da bulunan Watanabe, Türk cimnastiği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Watanabe, Türkiye'nin kültürel felsefesi ve anlayışının Japonlarla benzerlik taşıdığını ifade ederek burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Suat Çelen'in Liderliğindeki Gelişim

Suat Çelen başkanlığında Türk cimnastiğinin kaydettiği gelişmelere dikkat çeken Watanabe, "İlerleyen süreçte Türk cimnastiği, gelişmeye ve daha çok başarı elde etmeye devam edecek. O potansiyel Türkiye'de her zaman var olmuştur," şeklinde konuştu.

2028 Olimpiyatları ve Hedefler

Los Angeles'ta yapılacak 2028 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin özellikle ritmik ve trampolin cimnastik branşlarında büyük başarılara imza atacağına inandığını belirten Watanabe, "Türk cimnastiği, sıkı çalışmalar neticesinde dünyanın en iyileri arasına girdi," dedi.

Daha Fazla Ülke ve Gelişim Beklentisi

Cimnastiğin dünya genelinde yaygın bir spor olduğunu vurgulayan Watanabe, "Göreve başladığımda üyelik sayısı 160 civarındaydı. Hedefim 200 ülkeye ulaşmak. Cimnastiğin daha fazla gelişeceğine inanıyorum," diyerek hedeflerini açıkladı.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için...

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için geldiği Ankara'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Watanabe, Türk cimnastiğinin çok daha iyi seviyelere gelecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.