Ünlü profesör 7.5'lik deprem için il il haritayı açıkladı

Ünlü profesör 7.5'lik deprem için il il haritayı açıkladı

Türkiye'de deprem riski artarken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyada önemli bir uyarıda bulundu.

6 Şubat deprem felaketi sonrasında Türkiye genelinde deprem riski taşıyan diğer bölgelere yönelik ilgi arttı. Özellikle vatandaşlar, uzmanların Marmara ve İstanbul'da beklenen olası depremlerle ilgili açıklamalarını yakından takip ediyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da sıkça gündeme gelen bir isim olarak, sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Paylaşımın detayları neler? Depremle ilgili neler söylendi? İşte detaylar..

Ünlü profesör 7.5'lik deprem için il il haritayı açıkladı

Deprem uyarasında bulundu

Ercan, paylaşımında "Kuzey Anadolu Kırığı M6-M7,5'luk depremlerle kükreyerek kuzeyde; İstanbul önünde 1000 metrelik derin çukurlar açarken, ortada; Kapıdağ Yarımadasını koparıyor, güneyde; Karasu, Bursa, Altınoluk üzerinden Ege'ye yeni bir boğaz açıyor" ifadelerini kullandı ve "Depremler yeri evrimleştirir" şeklinde devam etti.

Bir sosyal medya kullanıcısının yorumuna ise Ercan, "Yok be kardeşim. Bu işler milyonlarca yıl sürer. Biz de asla görmeyiz. Korkulacak bir durum yok. Yeryuvarı sürekli biçimini değiştirir. Size gelecekte beklenen doğanın evrimini anlatıyorum. O kadar. Depremler neden oluyor bilin yeter" şeklinde yanıt verdi. Ercan'ın açıklamaları, toplumda deprem ve doğal afetler konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.