YSK'ya Kolombiya'dan Şeffaflık Ödülü

YSK'ya Kolombiya'dan Şeffaflık Ödülü

YSK, Kolombiya'da verilen Şeffaflık Ödülü ile Türkiye'nin seçim sisteminin güçlendiğini vurguladı.

YSK, Kolombiya'da 'Şeffaflık Ödülü' Aldı

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) 6. Genel Kurul'unda Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 'Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Şeffaflık Ödülü' verildi. YSK'nın bu önemli ödülü, YSK Başkanı Ahmet Yener ve YSK Üyesi Serdar Mutta tarafından alındı.

Yener'in Açıklamaları

Ödül töreninin ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan YSK Başkanı Yener, toplantı boyunca diğer ülkelerin seçim kurulları ile etkileşimde bulunduklarını belirtti. Yener, edindikleri deneyimleri Türkiye'ye döndüklerinde YSK ile paylaşacaklarını ifade etti.

Yener, Türkiye'deki seçim sisteminin mükemmelleştirilmesi için taraflarının çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, "Dünyada seçim kurulunda hakimlerden oluşan tek kurul Türkiye Yüksek Seçim Kurulu’dur ve bu durum bizi diğer ülkelerden ayırıyor." şeklinde konuştu.

Türk Halkının Katılım Oranı

Türk halkının sandığa katılım oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Yener, "Katılım yüzde 80'lerin altına düşmüyor. Bu da Türk halkının demokrasisine ne kadar sahip çıktığını gösteriyor." dedi.

Elektronik Oylama ve Gelecek Planları

A-WEB Genel Kurul toplantısında, seçim sistemleri ve yapay zeka konusunda yapılan sunumlara da değinen Yener, "Türkiye'de mükemmel bir seçim sistemi var." ifadesini kullandı. Ayrıca, bir sonraki A-WEB Genel Kurul Toplantısı'nın Filipinler'de yapılacağını hatırlatarak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerinin sözünü verdi.

YSK üyesi Mutta da Türk halkının demokrasiye inancının oldukça yüksek olduğunu belirterek, Türkiye'deki seçim sisteminin diğer ülkelerle kıyaslandığında daha sağlıklı ve işlevsel olduğunu belirtti. Elektronik oylama sistemleri hakkında diğer temsilcilerle bilgi alışverişinde bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) 6. Genel...

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) 6. Genel Kurul'unda Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), "Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Şeffaflık Ödülü" verildi. Törende, YSK adına ödülü YSK Başkanı Ahmet Yener (solda) ve YSK Üyesi Serdar Mutta (sağda) aldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.