Yunanistan'da Türk Sineması Günleri Etkinliği Başladı

Yunanistan'da Türk Sineması Günleri Etkinliği Başladı

Selanik'te düzenlenen Türk Sineması Günleri, Türk filmleri ile sinemaseverleri buluşturuyor.

Yunanistan'da Türk Sineması Günleri Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından organize edilen Türk Sineması Günleri, Yunanistan'ın Selanik kentinde kapılarını açtı. Etkinlik, iki gün süresince Türk sinemasının seçkin örneklerini sinemaseverlerle buluşturacak.

Açılış Gala Gösterimleri

Etkinliğin açılış galasında, ünlü yönetmen Selman Nacar'ın "Tereddüt Çizgisi" adlı filmi ile Zeki Demirkubuz'un "Hayat" adlı eseri izleyici karşısına çıktı. Bugün ise yönetmen Cemil Ağacıkoğlu'nun "Son Hasat" ve Emre Kavuk'un "Daha İyi Bir Yarın" filmleri gösterilecek.

Başkonsolosun Açıklamaları

Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, etkinliğin ikincisinin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve 2019 yılında düzenlenen ilk etkinliğe gösterilen yoğun ilgiyi hatırlattı. Gedik, özellikle Yunanistan'ın kuzeyinde ve Selanik'te Türk kültürüne yönelik büyük ilgi olduğunu ifade etti.

Turizm Hareketliliği ve Kültürel İlişkiler

Gedik, Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm hareketliliğine de dikkat çekerek, "Bu ilgi aslında karşılıklı. Bu yıl Türk turistler Selanik'i daha fazla tercih ediyorsa, Yunan turistler de Türkiye'ye ilgi gösteriyor," dedi. Ayrıca, kültürel etkinliklerin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğine inandığını belirtti.

Sanatın Birleştirici Gücü

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu, sanatın ülkeler arasında önemli bir bağ oluşturduğunu ifade ederek, politik zorlukların sanat ile aşılabileceğine inandığını dile getirdi. Ağacıkoğlu, "Halklar her zaman, dünyanın her yerinde olduğu gibi beraberdir ve birdir," diyerek sanatın birleştirici gücüne dikkat çekti.

Türk Dizilerinin Popülaritesi

Yönetmen Emre Kavuk, Türk dizilerinin Yunanistan'da popüler olduğunu belirterek, "Bugün bir Yunan genci ile tanıştım ve Muhteşem Yüzyıl dizisini izlediğini, ardından Türkçe öğrenmeye karar verdiğini söyledi. Türk sinemasının da dizilerimiz gibi aynı ilgiyi gördüğünü düşünüyorum," şeklinde konuştu. Kavuk, sinemanın insanları yakınlaştırma gücünü vurguladı.

Etkinlikteki Katılımcılar

Etkinliğe,

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk Sineması Günleri, Yunanistan'ın Selanik kentinde başladı. Etkinliğin açılış galasında, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik konuşma yaptı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.