81 ildeki öğrencilere 10.200 TL karne hediyesi! Belgesini kapan koşacak

81 ildeki öğrencilere 10.200 TL karne hediyesi! Belgesini kapan koşacak

Takdir ya da teşekkür alan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 10.200 TL tutarında karne hediyesi verileceği öğrenildi. Karne almak için Haziran ayını bekleyen öğrenciler ise, bu 10.200 TL tutarındaki hediyeyi araştırmaya başladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada başarılı öğrenciler için karne hediyesi verileceğini açıklamıştı. Takdir ya da teşekkür belgesini alan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 10.200 TL karne hediyesinin verileceği bildirildi.

Akademik yılın Haziran ayında sona ermesi planlanırken karne hediyesine dair detaylar Haziran ayından hemen önce ortaya çıktı. Pek çok kişi karne hediyesinin içeriğini merak ederken yapılan araştırmalarda "Öğrencilere verilecek karne hediyesi ne kadar ve nasıl başvuru yapılır?" şeklindeki sorulara yanıt aranmaya başlandı.

81 ildeki öğrencilere 10.200 TL karne hediyesi

2024 yılında hayata geçirilen sosyal yardım programıyla ikinci dönemde yüksek not alan ve başarıları ile dikkat çeken öğrencilere nakdi olarak bir hediye verilecek. Okulda iyi notlar alıp bunu belgeleriyle kanıtlayan öğrencilere, devlet, 10 bin 200 TL tutarında hediye veriyor.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, üniversite öğrencileri ise net asgari ücretin tamamını alacak. 2024 yılı başında net asgari ücret 17.002 TL olarak belirlendiğinden bu destekten yararlanan öğrencilerin payı %60 olarak 10.201 TL olarak hesaplanıyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.