MEB'den öğretmenlerle ilgili flaş karar

MEB'den öğretmenlerle ilgili flaş karar

Türkiye'de görev yapan milyonlarca öğretmen için Millî Eğitim Bakanlığından yüzleri güldürecek bir haber geldi. Detaylar haberimizde...

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin aile birliğini sağlamak için yeni bir adım atıyor. İşte detaylar...

su

MEB'DEN ÖĞRETMENLERİ İLGİLENDİREN KARAR: O MAZERETE EK YER DEĞİŞTİRME HAKKI

Millî Eğitim Bakanlığı, 18 Ocak'ta yaptığı “Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme” işlemi sonrasında yer değiştirilemeyenlere yeni haklar tanıdı.

 Bu nedenle, ön onayı alınan ancak henüz ataması yapılmayan öğretmenlere aile birliğinin sağlanması amacıyla ek yerleştirme verilecek. Başvurular 24-27 Ocak tarihleri arasında yapılacaktır.

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin aile birliğini sağlamak için yeni bir adım atıyor.

Söz konusu atamalarda aile birliğinin sağlanması amacıyla öğretmenlerin kendi alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumu standartlarına uyum sağlamak amacıyla tercih ettikleri illere yer değiştirme talepleri alınacaktır.

Söz konusu atamalar illerdeki personelin normal durumu dikkate alınarak yapılacak ve nitelik fazlası yaratılmayacak.

"HER TÜRLÜ İMKANI SEFERBER ETMEKTEYİZ"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana öğretmenlerimizle sürekli görüşüyoruz, onların isteklerini alıyoruz, uygun politikalar şekillendiriyor ve bu doğrultuda gerekli tedbirleri alıyoruz.

 Bu bağlamda yaz aylarından bu yana sürekli olarak öğretmenlerin taleplerini dikkate alıyoruz. Yakında görüşürüz ve yer değiştirme programı üzerinde her zamankinden daha sıkı çalışıyoruz. Artık başvuruları yeniden değerlendirip, aşırı standartlar oluşturmayacak şekilde yeni bir değerlendirme yapmaya karar verdik.

 İnsanlık tarihine her zaman yön veren büyük medeniyet birikiminin temel unsurlarından biri olan “aile”, toplumumuzun çekirdeğini oluşturmaktadır.

 Milletimizin ayakta kalmasını sağlayan en değerli unsurdur. Karar alma sürecimizi her zaman toplumun ve nesillerin inşasında yapısal ve eğitici bir işlevi olan aile kurumuna odakladık. Bakanlık olarak Türk Yüzyılı ideallerimizi güzel bir aile ortamında gerçekleştirmek için hep birlikte çalışacağız. Bu bağlamda öğretmenlerin ailelerinde birliğin sağlanması için her fırsatı seferber ediyoruz. En büyük gücümüz olan öğretmenlerimizin aile bütünlüğüne yönelik talepleri başta olmak üzere beklentilerini mümkün olduğu kadar karşılamaya devam edeceğiz" dedi.

EK YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI HAKKINDA

2024 yarıyılı için mazeretli devamsızlık nedeniyle öğretmen yer değiştirmelerinin duyurulması kapsamında, birliğin sağlanması amacıyla 24-27 Ocak tarihleri arasında ek yer değiştirme talepleri kabul edilecek.

Aile birliği nedeniyle adaylık süreci henüz tamamlanmayan Birleştirilmiş ailelere yapılacak ön başvurular, öğretmenlerin çalıştıkları ilden veya ilan gazetesi ekinde yer alan 23 ilden birinden tercihine göre değerlendirilecektir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.