Çocuklarda sıkça görülmeye başladı: Acil uyarı verildi

Çocuklarda sıkça görülmeye başladı: Acil uyarı verildi

Çocuklarda sıkça görülen kızamıkta tehlike dikkat çekiyor! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, çocuğuna kızamık aşısı yaptırmayan ebeveynlere uyarıda bulundu! Sonuç 'ölüme kadar götürebilir' açıklamasında bulundu. İşte detaylar.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, çocuklarda kızamık tehlikesine dikkat çekerek acil uyarılarda bulundu. "Ölüm tehlikesi' olduğunu söyledi. Ceyhan, Türkiye'nin kızamık vaka sayısının Avrupa bölgesinde ilk sırada yer aldığını belirterek, aşı karşıtlarına çok sert tepki gösterdi. Mehmet Ceyhan, önlem alınmazsa ölümlerin yaşanacağını savundu: "Bir daha göremeyeceğimiz SSPE, kızamık ölümü gibi ciddi sonuçlarla karşılaşmamız kaçınılmaz." dedi.

kızamık

Pandemi döneminde yaptığı önemli uyarılarla tanınan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan çok önemli uyarılar geldi.

Ceyhan, kızamık tehlikesine dikkat çekerek aşıya karşı konuşanlara yanıt verdi. Sosyal medyada paylaşım yapan Ceyhan şu uyarıda bulundu:

Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Bölgesi'nde kızamık vakaları 30 kat arttı. Türkiye vaka sayısı bakımından Avrupa bölgesinde birinci sırada yer alıyor. 2023 yılının ilk altı ayında DSÖ'ye 2.901 vaka bildirdik. Bunun tek nedeni aşı reddinin artmasıdır.

Aşı, pandemi sırasında kızamığın şiddetli olduğu dönemde çocuğu olmayan, kızamıktan ağır SSPE hastalığı gelişen çocukları görmeyen ve acılarını paylaşmayan kişiler tarafından yayıldı. Bu alanda hiçbir eğitimi ve bilgisi olmayan aile bireyleri sadece ilgi çekmeye, ünlü olmaya, ürün satmaya çalışıyor. Bu yüzden çocukluk aşılarını da olumsuz etkileyebilecek yalanlar ve hatalar söylüyoruz.

Bu nedenle bu yanlış bilgiyi yayan internet sitelerini gerekli mercilere ilettik ancak herhangi bir işlem yapılmadı. Ancak bunların halk sağlığına zararlı olduğu açıktır.

Aşılamayı güçlendirerek 2007-2011 yılları arasında 4 yıl üst üste kızamık vaka sayısını yılda 10 vakanın altına düşürdük. Kızamık vaka sayısı bu düzeye ulaştığında kaçınılmaz olarak kızamık, kızamık, kızamık, kızamık gibi ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalacağız. ve ölümü Bir daha hiç görmedik.

Aşı tereddütüne karşı mücadele tüm toplumun ortak sorunudur, çünkü aşılanmamış çocuklar aşılanmış kişileri riske atmaktadır. Savaşlardan ve depremlerden daha fazla can kaybına neden olan bu durum ne yazık ki hızla önem kazandı.

Bir diğer üzücü nokta da bu kayıpların yüzde 90'ından fazlasının devletin ücretsiz sağladığı aşılarla önlenebilir ölümler olması.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.