Her 10 kişiden 5'inde aynı rahatsızlık görülüyor

Her 10 kişiden 5'inde aynı rahatsızlık görülüyor

Yapılan araştırmalar üzerine ruh sağlığını etkileyen hastalıklardan olan depresyon, bipolar bozukluk ya da şizofreni sorunları her 10 kişiden 5'inde görüldüğü bilgileri verildi. Bu hastalıklardan kurtulmak için yapılması gerekenler haberimizde.

Gündelik zaman içerisinde yaşanan sorunlara karşı bazıları dirençli davranırken bazılarında ise ruh sağlığı bozuklukları yaşanıyor. Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, ruh sağlığında yaşanan olumsuzlukları ihmal edildiğinde geri plana itip bastırdığımızda zaman içerisinde zorluklar yaşanırken büyük psikolojik sorunlarla karşılaşma ihtimali artış gösteriyor. Ruh sağlığı hakkında yapılan araştırmalar üzerine günlük yaşamların olumsuzluklarına karşı işlevsel kayıplarına yol açan 10 hastalıktan 5'inde bu sorunların görüldüğüne rastlanıldı.

BASKILAMA TEDAVİ YÖNTEMLERİNİ ETKİLİYOR

Araştırma sonuçları üzerinde her dört kişiden birinin yaşamı içerisinde ruhsal hastalıkla mücadele edilirken Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, üstelik bu kişilerin büyük bölümünde toplumsal baskı ve ön yargılardan ötürü uzman desteğine başvurulmazken sorunların büyüdüğü gözlemlendi. Vücudumuzda bir yara olduğunda tedavi edilirken ruh sağlığımızda birtakım yaralar oluşurken bunların ise baskılardan ötürü tedavinin gerçekleşmediğini belirtti.

TEDAVİ BAŞLANGICI KABULLENİŞTEN GEÇİYOR

Öncelikle kişinin kendisini iyi tanıması gerekirken kıyaslamalar yapılır. Kendi durumunuzu kabul ederek halinizi geliştirecek durumlara başvurun. Ruh sağlığı ve yaşam hayat boyunca her zaman iyi olmak zorunda olmazken inişler ve çıkışlar yaşanması normal karşılanıyor.

Olumsuzluklar karşısında yenik hissetmek yerine onları sizi geliştiren araçlar üzerinde görünerek kabullenmeler yaşanıyor.

ruh hastalığı

STRESTEN UZAK DURUN

stresin tamamen olmadığı hayat mümkün olmazken kaliteli yaşam ve ruh sağlığı adına stresten uzak kalınması gerekir. Stresinizi kontrol altında tutularak bununla baş etmek için yeni yöntemler geliştiriliyor. Tek başınıza uygulamakta zorlandığınız yöntemler için uzman desteğine başvuru yapılması gerekir.

DÜZENLİ UYKU

Düzenli uyku, kafein alımını sınırlarken uykudan en az 2 saat önce yemek yemek gerekirken düzenli egzersiz yapmak, yatak odasının sessizliği, karanlık ve hafif serin ortamlar uyku düzeninizi sağlar.

HEDEF ODAKLI OLUN

Umutsuzluklar ya da karamsarlık durumlarıyla başa çıkmak için zor hedefler oluşturulurken hayal kırıklığı yaşamak küçük hedefler üzerinde aşama aşama yapılarak hedef değişkenliği tercih edilir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.