Kronik hastalığı olanlara yılbaşı uyarısı

Kronik hastalığı olanlara yılbaşı uyarısı

Son zamanlarda koronavirüsün alt varyantları can sıkmaya başlarken kronik hastalığı olanlara uyarılar geldi. Kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaşma riskini artırırken Prof. Dr. Vedat Turhan yılbaşı kutlamaları için uyardı.

Yılbaşı gecesi yaşanacak kutlamalar için uyarılar gelirken Prof. Dr. Vedat Turhan, son zamandalarda koronavirüse ait JN1 isminde yeni bir alt varyant oluştuğu görüldü. Dünya Sağlık Örgütü de JN1’i dikkate alınması gereken bir varyant olduğunun altını çizerken sıklıkla olarak Çin, ABD ve Hindistan’da görülse de hareketli nüfus göz önünde bulundurulmasıyla farklı ülkelere yayılma olasılığının mümkün olduğunu değinildi. 850 binden fazla yeni koronavirüs vakalarının görüldüğü bilgisi verildi.

KRONİK HASTALIĞI OLANLARA DİKKAT
Turhan, JN1'in açıklamaları üzerinde kas ve eklem ağrıları, boğaz ağrısı, geniz akıntısı gibi durumların yaşanmasını belirtti. Ölümcül veya ağır geçirilebilecek bir hastalığık olduğundan her enfeksiyon gibi kronik hastalarının olumsuz etkilenebileceğini açıkladı.

Koronavirüs alt varyant
BULAŞMA RİSKİ
Son zamanlara grip vakalarının artmasıya Prof. Dr. Turhan, koronavirüs salgının sonrasında grip vakalarının artışına değinildi. Çeşitli bakteriyel enfeksiyonlar bu süreçte sıklık gösterirken damlacık yoluyla buluşması gerektiğini belirtti. Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunulmasıyla bulaşma riski artış gösterdi. Aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yapılacak yeni yıl gecesinin geçirilmesinin uygun olduğunun altı çizildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.