Obezite hastalığını tek hap çözecek

Obezite hastalığını tek hap çözecek

ABD'li bilim insanlar midede tokluk hissi için yeni ilaç geliştirdiğini açıkladı. İlacın ise obezite ile mücadele edildiğinde etkili olduğu duyuruldu.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden bir grup bilim insanı normal şartlarda yemek yedikten sonra salgılanan ve tokluk hissi verilirken C-peptid, Pyy ve GLP-1 gibi hormonları tetikleyen ilaç üretimleri başlatıldı.

Mikro titrelim motorları yer alırken midede titreyerek tokluk hissi oluşturularak Vibrating Ingestible BioElectronic Stimulator isimli hapı hayvanlar üzerinde deneyerek verilmeyenlere karşılık yüzde 40 oranında daha az yemek yediği bilgisine varıldı.

obezite
ADI, VIBES
VIBES isimli hapın obezite hastalıklarında kullanıldığı ve umut olabileceği yönünde uzmanlar tarafından açıklama yapılarak erken aşamada olduğundan ötürü bilimsel çalışmaların olduğu bilgisi verildi.
DSÖ verileri üzerinden 1 milyardan fazla aşırı kilolu ya da obez insan yer alırken Dünya Obezite Federasyonu tarafından açıklanan oranlar üzerinde kilo ya da obezite ile ücadele edilerek 2035'te 4 milyardan fazla olduğu görüldü.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.