Uyuz hastalığının tedavisi sonunda bulundu

Uyuz hastalığının tedavisi sonunda bulundu

Uyuz, kaşıntı ve kızarıklığa neden olan bir cilt hastalığıdır. Bu, Sarcoptes scabiei adı verilen, cilt yüzeyinde büyüyerek cildi istila eden mikroskobik akarların neden olduğu kaşıntılı bir cilt hastalığıdır. Uyuz özellikle geceleri ortaya çıkan kaşıntı nedeniyle kişilerin yaşam kalitesini etkileyebilir. Uzmanlar bu uyuz hastalığı için güzel haberi verdi. İşte detaylar...

Oldukça bulaşıcı bir hastalık olan ve bulaşma olasılığı en yüksek olan uyuz hastalığı uzun süredir dünyanın gündemindeydi. Tüm dünya da olduğu gibi bizim ülkemizde de en fazla konuşulan ve tartışılan konuların başında geliyordu. Herkesin korkusu olan bu hastalığa dermatologlardan iyi haber geldi.Detaylar haberimizde...

su

UYUZ HASTALIĞI İÇİN SEVİNDİREN HABER! TEDAVİ KOLAYLAŞTI. DERMATOLOJİ UZMANI VATANDAŞI RAHAT ETTİRECEK HABERİ VERDİ

Türkiye'de son dönemde uyuz vakalarının artması halk arasında endişeye neden oluyor. Dermatologların tedavisi zor olan uyuz hastalığı hakkında iyi haberleri var.

Muğla'da uyuz vakaları artıyor ancak hastalığın geleneksel tedavilerinin artık geçmişte kaldığı ve tedavisinin artık daha kolay olduğu açıklandı.

Daha önce uyuz için geleneksel tedaviler uygulanıyordu ancak artık yeni ilaçlar uyuz parazitini bulup felç ederek tedaviyi kolaylaştırdı.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden dermatolog, uyuz tedavisinin artık daha kolay hale geldiğini söyledi. Dr. Arslan Yürekli şunları söyledi: “Uyuz hastalığı, yani skabiyes son zamanlarda polikliniklerimizde sıkça gördüğümüz bir hastalık. Bizler daha öncesinde bu hastalığın tedavisinde sadece sürme ilaçlar kullanıyorduk. Yani hasta boyundan aşağı bütün ilacı sürüyor ve belli bir süre bekliyordu.

Artık tedaviye daha çok odaklanıyoruz ve tedavi için ağızdan alınan tabletleri de kullanabiliyoruz. Bu oral tabletler ne işe yarar: Parazitleri bulun ve felç edin. Bu sayede parazitler öldürülür, ilacın hastanın her yerine uygulanmasına gerek kalmaz ve ilaç güvenle kullanılabilir. Uyuz tedavisinde artık daha güçlüyüz” dedi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.