Çin, yapay güneş için şirket kuruyor

Çin, yapay güneş için şirket kuruyor

Çin, yapay güneş olarak adlandırılan nükleer füzyon reaktörü için devlet destekleri sunulurken enerji üretme süreciyle taklit edilerek temiz ve güvenli enerji kaynağı sağlanması hedefleniyor.

China National Nuclear Corporation'a (CNNC) göre Çin, yapay güneş olarak bilinen nükleer füzyon reaktörünü kullanılması için yurt genelinde kaynakları bir araya getirilmesiyle beraber yeni bir devlet şirketi kuruluyor.

YAPAY GÜNEŞ AMACI
Nükleer füzyon güneşin enerji üretme sürecinin taklidiyle beraber atık ve sınırsız yakıt ile temiz güvenlik enerji kaynağı sağlanıyor. Ticari uygulamalarıyla beraber teknoojiler için araştırma ve geliştirme odaklanırken Startorus Fusion'ın kurucusu Chen Rui, nükleer füzyonun ulusal bir öncelik haline geldiğini belirtti.

yapay güneş
AVRUPA VE ABD'DE GELİŞİMLER
Yakın zaman içerisinde nükleer füzyonun ileriki enerji için tek yön olunurken Avrupa ve ABD hızlı şekilde geliştiği belirtildi. Şirketle beraber nükleer füzyon alanında temel zorluklar yaşanırken üstesinden gelmek için CNNC liderliğinde 25 kuruluşta işbirliğiyle beraber inovasyon konsoruyumu kuruldu.

KÜRESEL ENERJİ SORUNLARINA ÇÖZÜM
CNNC Başkan Yardımcısı Cao Shudong şirketlerin resmi internet sitesinden açıklamalar yapılırken küresel enerji sorunuyla beraber nükleer füzyon büyük ülkeler arasında bilimsel teknolojik rekabetin ön saflarına gelindi. Yüksek kaliteli enerji endüstrisi geliştirilirken ulusal kaynakları ve endüstri ilişkilerde kilit projelerinde odaklanarak merkezi yönetim sisteminde faydalanabilirsiniz.
Aralık ayında dokuz kuruluş, füzyon enerjisi için yenilikçi teknolojiler geliştirmek üzere Birleşik Krallık Atom Enerjisi Kurumu üzerinde toplam 11,6 milyon Sterlin değerinde anlaşmaya varıldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.