İlk Türk astronot Alper Gezeravcı sonunda Dünya'ya döndü

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı sonunda Dünya'ya döndü

Alper Gezeravcı, Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yaptı! Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom-3 (Ax-3) ekibiyle birlikte ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa başarılı bir şekilde iniş yaptı. Dragon kapsülü, ISS'ten ayrıldıktan sonra yaklaşık 48 saatlik dönüş yolculuğunun ardından bugün Dünya'ya indi. SpaceX, uçuş ve iniş sürecinin tamamının otomatik pilot aracılığıyla gerçekleşeceğini duyurdu. Planlı iniş, Florida'nın doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi'nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine yapıldı.

alper gezeravcı uzaydan dünyaya döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı'nın başarılı dönüşü üzerine, "Güzel gitti, güzel geldi. Türkiye'ye gelişini bekliyoruz. İnşallah daha birçok Alper Gezeravcı'ları uzaya Türkiye olarak göndereceğiz." açıklamasını yaptı. Alper Gezeravcı, Dragon kapsülünden çıkış yaptıktan sonra bir hafta süreyle gözlem altında tutulacak. Dragon kapsülünün geri dönüşü, önceki üç erteleme sonrasında, hava koşullarının elverişli olmasıyla gerçekleşti.

Gezeravcı ve ekibi, tarihi yolculuklarına 19 Ocak'ta başlamış ve 36 saatlik uzay yolculuğunun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na başarıyla kenetlenmişlerdi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği süre zarfında Alper Gezeravcı, programına uygun şekilde 13 deneye imza atmıştı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.